Kviečia adventinė akcija „Gerumas mus vienija“

caritas_zvakeNuo pirmojo Advento sekmadienio (gruodžio 2 dienos) iki Kūčių, jau penkioliktus metus iš eilės, vyksta tradicinė adventinė Lietuvos „Caritas“ ir vyskupijų „Caritas“ centrų organizuojama paramos akcija „Gerumas mus vienija“. Jos metu visose Lietuvos parapijose platinamos žvakelės, kurias įsigiję žmonės paremia tuos, kuriems labiausiai reikia pagalbos.

Nuotr. Įsigydami „Carito“ žvakelę jūs prisidedate prie adventinės paramos akcijos „Gerumas mus vienija“.

Pasak Šakių Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios klebono Sigito Matusevičiaus, tai graži ir kilni iniciatyva, skatinanti visuomenės solidarumą su vargingiausiais jos nariais. Įsigydami rankų darbo „Carito” žvakeles jūs paremsite tuos, kuriems labiausiai reikia jūsų pagalbos. Šias žvakeles Vilniuje  gamina žmonės, kuriems darbas šiose dirbtuvėse yra lyg antras šansas pradėti savo gyvenimą iš naujo. Pradėti kitaip, užsidirbti pragyvenimui savo rankomis. Tai žmonės, patyrę daugybę sunkumų ir perėję tamsą. Gyvenę gatvėje ir kentę nuo priklausomybės, patyrę smurtą, o gal smurtavę patys, nakvynės namų gyventojai, ilgai negalintys susirasti darbo ir visi tie, kuriems reikia dar vienos progos pradėti viską iš pradžių. Daryti šias žvakeles – tai dėlioti savo gyvenimą po dalelę su didele kantrybe, su viltimi, su tikėjimu.
 
„Gerumas mus vienija“ žvakeles mūsų rajono gyventojai už auką gali įsigyti Šakių Šv.Jono Krikštytojo bažnyčioje kiekvieną Advento sekmadienį prieš Šv.Mišias arba po jų. Kiekviena įsigyta „Carito“ žvakelė yra aukos ir pagalbos vienas kitam simbolis. Be to, nuo seno deganti žvakės ugnis buvo tikėjimo, šeimos vienybės, bendrystės su kitais žmonėmis ženklas. Akcijos metu surinktos lėšos bus skiriamos veikloms, vykdomoms visus metus, finansuoti ir įvairiems gerumo darbams atlikti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.