Šakių rajone atsirado 24 profesionalūs gidai

gidaiProfesionalių gidų kursus mūsų rajone organizavo Šešupės euroregiono turizmo informacijos centras, jų metu vyko intensyvi mokymo programa, kurią baigę 24 dalyviai gavo II kategorijos gido pažymėjimus.
 
Nuotr. Į naujuosius rajono gidus gali kreiptis turistinės grupės, įvairių renginių dalyviai ir kiti krašto svečiai.
 
Balandžio 12 dieną prie zanavykiškomis vaišėmis nukrauto stalo buvo atšvęstos Šakių krašto gidų kursų „pabaigtuvės“, kurios vainikavo pusę metų trukusius gido specialybės mokslus: šeštadienines paskaitas, atsiskaitymus, infoturus ir baigiamosios ekskursijos gynimą.

 „2013 spalio mėn. kursus pradėjo lankyti 30 dalyvių, tačiau tikrai daug darbo ir ruošimosi reikalaujanti mokymo programa grupę kiek „apkarpė“, ir visą 250 val. mokymų programą baigė bei II kategorijos gido pažymėjimus įgijo 24 dalyviai. Taigi naujas turizmo sezonas Šakių krašte prasidės pasipildęs 24 profesionaliais gidais“,- pasakojo Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro direktorė Eglė Plančiūnienė.

Ji džiaugėsi, kad projekto metu buvo sudarytos sąlygos  Šakių krašto gyventojams įgyti profesionalią gido kvalifikaciją, įtraukiant juos į turistinę veiklą, tuo pačiu išplėtojant ir turizmo informacijos tinklą Šakių krašte, formuojant Šakių krašto, kaip patrauklaus, informatyvaus turistinio regiono įvaizdį. Gido kvalifikaciją įgiję nariai gali nuolat teikti paslaugas tiek savo gyvenamojoje teritorijoje, tiek už jos ribų. Tikėtina, kad į juos kreipsis organizuotos turistinės grupės, įvairių renginių dalyviai, krašto svečiai ir pan.

 Kursai vyko įgyvendinant Šakių krašto integruotos vietos plėtros strategijos projektą „Pažink Šakių kraštą“, kursus vykdė Valstybinio turizmo departamento licencijuota įmonė UAB „Kiveda“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.