Pareigūnai turės geriausias darbo sąlygas apskrityje

policija statybosŠių metų gale, manoma, bus užbaigti Šakių rajono policijos komisariato pastato rekonstrukcijos darbai. Pagaliau rajono policijos pareigūnai turės bene geriausias darbo sąlygas apskrityje.
 
Nuotr. Naujojo policijos komisariato pastato rekonstrukcijos darbai, planuojama, bus baigti šių metų pabaigoje.
 
Svajonės virsta realybe
 
Po paskyrimo policijos komisariatui Šakių „Žiburio“ gimnazijai priklausęs pastatas pernai liepą buvo perduotas konkursą laimėjusiai Kaune registruotai statybinei organizacijai. Rekonstruojamas Šakių rajono policijos komisariato pastatas apšildytas, padengtas fasadine struktūra, perdengtas stogas, sumontuoti plastikiniai langai. Šiuo metu statybininkai pluša prie vidaus apdailos darbų. „Pagrindinės komunikacijos jau suvedžiotos. Iš lėto viskas gražėja. Metų gale turėtų baigtis statybiniai darbai“, – aprodydamas pastate vykdomus darbus kalbėjo Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis.

Daugelį metų neįgyvendintais pažadais (turėti naują komisariatą) maitintas Šakių rajono policijos komisariato kolektyvas ir matydamas vykstančius darbus naujosiose patalpose, dar prieš metus negalėjo patikėti būsiančiomis permainomis. „Jeigu pradėjo vykti veiksmas, tai pusiaukelėje niekas nesustoja. Kada buvo pabaigtas techninis projektas, atlikti viešieji pirkimai – tik tada jau tapo akivaizdu, kad viskas įvyks“, – kalbėjo M. Akelaitis. Beje, rangovai dėl objektyvių priežasčių darbus gali užtęsti iki kitų metų vidurio.

Apie kabinetus

Rekonstruojamame pastate įruošiami erdvesni kabinetai, kai kuriuose jų, kaip numatyta projekte, dirbs po keturis pareigūnus. Septyni apylinkių inspektoriai dirbs viename erdviame kabinete. „Nuspręsta, kad komisariato vadovas ir padalinių vadovai dirbtų šalia. Todėl prie komisariato viršininko kabineto darbuosis kriminalinės, viešosios policijos poskyrių viršininkai“, – pasakojo pareigūnas.

Naujame pastate, pasak viršininko, kabinetų užteks visiems. „Pagal dabar galiojančias nuostatas, apie tai ir policijos vadovybėje buvo kalbėta, policininkai turėtų daugiau dirbti gatvėse, o ne kabinetuose. Prieš ketverius metus kabinetų reikėjo daug,  dabar situacija šiek tiek kinta“, – sakė M. Akelaitis.

Kritika dėl stoginės

Pravažiuojant pro būsimąjį policijos komisariatą daug kam akis bado ne itin išvaizdi automobilių stovėjimui skirta stoginė. „Yra generalinio komisaro nustatyti reikalavimai, kokie turi būti naujai statomi ar rekonstruojami komisariatai. Juose nurodyti reikalavimai ir dėl teritorijos pritaikymo. Numatyta, kad daliai tarnybinio transporto turi būti stoginė, jeigu nėra garažo. Projektuotojai atsižvelgė į reikalavimus, todėl suprojektavo stoginę, kad žiemos metu, jeigu būtų ekstra atvejis, nereikėtų valytis sniego nuo automobilio“, – paaiškino M. Akelaitis.  
 
Turės geriausią komisariatą

Po pastato rekonstrukcijos, komisariato viršininko teigimu, rajono policijos komisariato darbuotojai turės pačias geriausias darbo sąlygas apskrityje. „Pastatas visiškai pritaikomas policijos pareigūnų reikmėms“, – tikino M. Akelaitis. Skirtingai nei dabartinio policijos komisariato patalpose, naujajame komisariate bus du įėjimai: interesantai ir nusižengusieji įstatymams į pastatą vaikščios per skirtingus įėjimus. „Žmonės, taip vadinamieji interesantai, vaikščios per paradinį įėjimą, o nusižengusieji bus vedami per kitą įėjimą. Interesantai vieno langelio principu bus priimami hole“, – sakė pareigūnas.

Nusikaltusieji į sulaikymo kameras bus atvedami iš kitos pusės, per uždarą vidinį kiemelį. „Bus dvi trumpalaikio ir dvi ilgalaikio sulaikymo kameros. Pas mus sulaikytąjį maksimaliai bus galima laikyti dvi paras“, – kalbėjo M. Akelaitis. Kaip žinia, dabar suimtieji iš Šakių dažniausiai vežami į Marijampolę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px