Kamino remonto darbai gali užsitęsti

kaminas remontas
Nuotr. V. Kudirkos gatvėje stovintis kaminas prieš 12 metų buvo aptinkuotas, praeitais metais remontuotas, tačiau paveiktas meteorologinių sąlygų ir mechaninių veiksnių vėl pradėjo irti.

Savaitės pradžioje pradėti V. Kudirkos gatvėje Šakiuose esančios katilinės kamino išorės remonto darbai. Defektai pastebėti sezoninės apžiūros metu, o jų šalinimas gali užsitęsti paaiškėjus, kad kaminas pradėjo irti. Aukštalipiai darbus atlieka 31 metro aukštyje.
 
UAB „Šakių šilumos tinklai“ kasmet vykdo visų mieste esančių katilinių sezoninę apžiūrą. Jos metu paaiškėjo, jog katilinės, esančios miesto centre, V. Kudirkos gatvėje, kaminui reikalingas neatidėliotinas remontas, jis pradėjo irti.

„Iš pradžių manėme, kad užteks sutvarkyti apie 2,5 kv. m ploto, bet pradėjus darbus pasirodė, kad teks tvarkyti kur kas daugiau“, – paaiškino UAB „Šakių šilumos tinklai“ technikos direktorius Simanas Valaitis. Anot jo, viršutinės kamino dalies išorinio sluoksnio tinkas yra atšokęs su plytomis, vos darbininkams pabarškinus su plaktuku, pradėjo kristi tiesiog luitais.

Šilumininkų teigimu, tiek šį, tiek kitus mieste esančius kaminus nuolat veikia krituliai, temperatūros svyravimai ir kiti neišvengiami procesai. Pasak S. Valaičio, kaminas jau kėlė grėsmę žmonėms, be to, norima užtikrinti jo patikimą funkcionavimą ir statinio saugumą, todėl ir nuspręsta kuo skubiau atlikti remonto darbus. Siekiama atstatyti tai, kas pradėjo irti, nes nugriauti kaminą būtų daug sudėtingiau.

Minėtus darbus Šakiuose vykdo įmonė UAB „Aukstata“ iš Šiaulių. Profesionalai yra nudažę 250 metrų aukščio Elektrėnų elektrinės kaminą, tad jiems Šakiuose esantis kaminas – nedidelis iššūkis.

Specialistai kaminą remontuoja keliais etapais: šiuo metu kruopščiai nuvaloma senoji kamino danga, vėliau kamino apsauginio sluoksnio mūras iš išorės bus padengtas kokybišku ir atspariu neigiamiems klimatiniams, mechaniniams bei eksploataciniams faktoriams skiediniu. Ar bus suremontuoto kamino paviršius iš išorės nudažytas specialiai tam skirtais dažais – dar nekalbama, dabar svarbu sustabdyti kamino irimo procesą. Darbų vadovas Eligijus Benešiūnas sako, kad šiuo metu derinami tolimesni darbai, bet patikino, kad bus reikalingas ir kamino sutvirtinimas.

Pasak rajono šilumininkų, buvo planuota, kad kamino remonto darbai atsieis apie 10 tūkst. eurų ir užtruks savaitę, bet sąmata gali didėti, o darbai, anot rangovų, – užsitęsti.

Kaminas V. Kudirkos gatvės centre pastatytas 1964 metais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.