Ir naktį plieskiantis gatvės apšvietimas patinka ne visiems

gatve apsvietimas
Nuotr. Anot Šakių miesto seniūno Daliaus Jasevičiaus, gatvėje pastatyta nauja pastotė, todėl apšvietimas gali būti nesureguliuotas.

Šakiečius piktina, kad Šakiuose esanti Žalgirio gatvė sulaukia išskirtinio dėmesio. Jų nuomone, neteisingai mieste reguliuojamas gatvių apšvietimas – anot gyventojų, Žalgirio gatvėje šviesos plieskia ir naktį.
 
Tokių gyventojų nusiskundimų sulaukė „Draugo“ redakcija. Gyventojai klausia, kas Šakiuose apskritai reguliuoja miesto gatvių apšvietimą.

„Mieste jau anksti vakare gatvėse būna tamsu, o ryte šviesa mieste įjungiama per vėlai, nes, pavyzdžiui, kiemsargiams ryte tenka gatves šluoti dar tamsoje, taip pat skubantiems anksti į darbą gyventojams tenka eiti neapšviestomis gatvėmis. Betgi Žalgirio gatvėje lempos dega visą naktį. Kuo ši gatvė išskirtinė?“ – užsukusi į redakciją retoriškai teiravosi viena Šakių miesto gyventoja.

Situaciją pakomentavo miesto seniūnas Dalius Jasevičius. Jis teigė nesuprantąs, kodėl žmonės kreipiasi į redakciją, o ne į seniūniją. Seniūnas paragino gyventojus dėl bet kokių pastebėtų apšvietimo gedimų ar kitais atvejais kreiptis į seniūniją ar į jį patį. Jis patikino, kad paprastai apšvietimas mieste įjungiamas rankiniu būdu. Seniūnas negalėjo pasakyti, kada tiksliai šiuo metu šviestuvai įjungiami ir išjungiami, nes, pasak D. Jasevičiaus, kas savaitę yra reguliuojamas apšvietimo laikas miesto apšvietimo valdymo spintose pagal patvirtintą grafiką. Seniūno teigimu, toks grafikas sudarytas remiantis ilgalaikėmis meteorologų prognozėmis ir oro sąlygų stebėjimu. „Dėl Žalgirio gatvės galiu pasakyti, kad joje ir dar vienoje (Šiaurės gatvėje) yra pastatyta nauja pastotė, galbūt gatvių apšvietimas šiuo metu ten tinkamai nesureguliuotas ir reiktų tiktai pasižiūrėti. Kad Žalgirio gatvėje apšvietimas degtų visą naktį – taip tikrai neturėtų būti“, – patikino miesto seniūnas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.