Į naujas patalpas išsikėlę pareigūnai senąsias dar labiau nugyveno

arestine
Nuotr. Šakių seniūnijos seniūnas Dalius Jasevičius apžiūrėjo buvusio komisariato patalpas, tarp jų – ir areštinę. Ji bene įdomiausia, ypač čia nebuvusiems.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Beveik metai Šakių rajono policijos komisariatas įsikūręs naujose patalpose, o Birutės gatvėje stovintis buvęs komisariato pastatas toliau akyse eižėja, viduje paliktas šiukšlynas, susprogę radiatoriai... Jau kovo 9 d. numatytas aukcionas, tikimasi sutvarkyti patalpas ir galiausiai visą turtą perduoti savivaldybei. O kas toliau?

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Aptarnavimo skyriaus vedėjas Valdas Maksimavičius antradienį atvėrė buvusio komisariato duris. Patalpos aprodytos seniūnui Daliui Jasevičiui, jo pavaduotojui Alvydui Balaševičiui, savivaldybės Biudžeto ir turto skyriaus specialistei Sonatai Gruzdaitienei bei ūkvedei Irenai Sakalauskienei. Nei komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis, nei meras Juozas Puodžiukaitis susitikime dalyvauti negalėjo.

Vaizdas nedžiugino. Po įvykusio pareigūnų išsikraustymo į naująsias patalpas viduje tikras šiukšlynas. Patalpose likę kai kurie baldai, tiesa, daugelis aplūžę, seifai, visur šiukšlės, krūvos raktų, popierių, įvairiausių rakandų, net maisto likučių. Beje, visame pastate susprogę radiatoriai, vietomis telkšo vanduo, tad seniūnas nesuprato, ar nebuvo galima prieš šaltąjį sezoną išleisti iš vamzdynų vandenį. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Aptarnavimo skyriaus vedėjas V. Maksimavičius aiškino, kad vanduo išleistas buvo. Betvarkė, kaip sakė jis, taip pat bus sutvarkyta. Tikimasi, kad iki balandžio mėnesio turėtų pavykti patalpas sutvarkyti.

„Dabar paskelbta turto apžiūra. Kovo 9 d. bus aukcionas ir viskas bus perduota aukcionui. Viena iš sąlygų, kad nugalėtojas ir sutvarkys viską“, – aiškino V. Maksimavičius.

O jei neatsiras norinčių dalyvauti aukcione? Tuomet, kaip sakė atstovas, yra stambiagabaričių atliekų aikštelė.

Apie 1000 kvadratinių metrų patalpų priklauso savivaldybei, jomis patikėjimo teise naudojosi policijos komisariatas. Tiesa, dalis patalpų, tai yra priestatas, kur buvo įrengti tualetai, taip pat areštinė, yra policijos. Yra ir vidinis kiemas, ir garažai, bet viską bendrai bus siekiama perduoti savivaldybei. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas aiškino, kad policijos indėlis, savotiška dovana – prieš 4–5 m. atnaujinta katilinė, įrengti nauji kūrimo katilai. Tuomet, kaip prisimena pašnekovas, visa tai atsiėjo apie 43 tūkst. eurų.

Tačiau tiek jis, tiek kiti susitikimo dalyviai pripažino, kad pastatui būtinas kapitalinis remontas, būklė apgailėtina, o esantys daiktai faktiškai beverčiai.

Seniūnas D. Jasevičius retoriškai teiravosi, o kas iš to, kad patalpos buvo apžiūrėtos? Atsakymo nebuvo. Seniūnijai, kurios balanse yra šis pastatas, kaip sakė seniūnas ir jo pavaduotojas, iš tokio pastato jokios naudos. Geriausia, kaip tikino jie, tiesiog nugriauti. Tiesa, buvo pusiau rimtai, pusiau juokais pasvarstyta, ar nesusilauktų susidomėjimo ekskursijos po areštinę: drėgna, šalta, nejauku, o jei dar tamsoje? Visgi grįžtant į realybę galima paminėti, kad galiausiai sprendimą, ką daryti su pastatu, turės priimti tarybos nariai. Norą įsikurti šiose patalpose yra pareiškęs UAB „Šakių komunalinis ūkis“, tačiau kol kas sprendžiama, ką apskritai daryti su šia bendrove.

Laikinasis meras J. Puodžiukaitis patikino, kad pirmiausiai patalpos turi būti sutvarkytos ir šiuo klausimu dar bus kalbamasi su pareigūnais. Jo įsitikinimu, jei jau buvo pereita į naujas ir tvarkingas patalpas, gal nereikėjo dar labiau nugyventi ir šių.

„Kalbėjau su tais, kurie apžiūrėjo, pats nebuvau. Sakė – vaizdas žiaurus, tai dar žiūrėsime. Pasiėmė tvarkingą, reikėjo tvarkingai bent palikt. Dabar net radiatorių nėra“, – mintimis dalijosi meras.

V. Maksimavičius prasitarė, kad savivaldybei Marijampolės apskrities policijos komisariatas norėtų perduoti ir dar vienas patalpas, tai yra namą, kuriame prieš kurį laiką V. Kudirkos gatvėje (priešais polikliniką) buvo įsikūrę Kelių policijos pareigūnai.
Beje, buvęs policijos pastatas turi šeimininkus – Izraelyje gyvenančius žydus. Ant pastato likęs nežymus užrašas byloja, jog čia kažkada galėjusi būti gamyklėlė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px