Antanas Guoga: ne mus, o mes turime spausti Europą

guoga
Nuotr. Europarlamentaras Antanas Guoga ragino galvoti, kokią Lietuvą paliksime savo vaikams.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Pirmadienį Šakių rajone lankėsi europarlamentaras Antanas Guoga, jį viešnagėje lydėjo Seimo nario Naglio Puteikio padėjėja Laura Radzevičiūtė bei kandidatas į merus Vidas Cikana.

Pirmiausiai visi apsilankė Šakių miškų urėdijoje, kur su darbuotojais buvo kalbama apie problemas, numatytą pertvarką.

„Manau, kad reikia tos reformos, bet gal ministrui reikia pervažiuoti, pabendrauti. Svarbiausia nepadaryti klaidos, kad nebūtų blogiau, nei yra dabar“, – mintimis dalijosi europarlamentaras.

Jis įsitikinęs, kad tik bendraujant ir aiškinantis gali būti priimti geriausi sprendimai, o susitikti su 4 tūkst. darbuotojų, kaip sakė jis, vieni juokai.

A. Guoga įsitikinęs, kad pirmiausiai reikia išsiaiškinti realias problemas, o ne tik kalbėti, kad čia ypač daug korupcijos.

„Medienos pardavimai jau ir taip vyksta elektroniniu būdu, tai tos korupcijos daug nėra. Gal galėtų būti centriniai pirkimai, gal net įstatymo nereikia, kad, pavyzdžiui, galėtų dyzelinį kurą pirkti ir sutaupytų“, – įžvalgomis apie reformą dalijosi europarlamentaras.

Kalbėdamas apie mūsų kraštą A. Guoga sakė: „Šakiai yra turtingi daugeliu prasmių. Jūs turite mokslo žinių, turite geras žemes, gerus žmones.“ Tik reikia, pasak svečio, daugiau ambicijų, pasitikėjimo. Nors ir gyvename Šakiuose, mes turime mąstyti plačiau, apie visą pasaulį. Tačiau toks požiūris priklauso nuo kiekvieno iš mūsų.

„Valstybė neturi politikos dėl maisto pramonės“, – apie lietuvių plūdimą apsipirkti į Lenkiją kalbėjo A. Guoga. Jis pabrėžė, jog per didelis ir darbo jėgos apmokestinimas.

„Dėl to ir vokeliai yra. Tai ne iš gero gyvenimo, kad nori vogti, bet jie tiesiog neišgyvena. Čia kaip tik reikia spręsti, kaip regionams duoti išskirtines sąlygas, kad jie išgyventų“, – kalbėjo europarlamentaras.

A. Guoga sakė, jog mes galime ir turime spausti ir išnaudoti Europą, o ne Europa mus.

„Mes dabar darome viską, ką jie pasako. O jūs jaudinatės, kad fiskalinis deficitas bus 2 ar 8 proc.? Žmogus supras? Jei mes galime turėti 8 proc. biudžeto deficitą ir investuoti į žmonių ateitį, kad gimdytų vaikus, turėtų nuosavus namus, tai reikia tą daryti“, – mintimis dalijosi svečias, pabrėžęs, kad reikia lengvinti sąlygas verslui, paprastinti įdarbinimą, dokumentaciją ir galbūt net norintiems pradėti verslą regionuose numatyti nulinius mokesčius.  

Pripažino jis ir tai, kad korupcijos šalyje daug, dėl to, jo nuomone, žmonių turėtų atsiprašyti politikai ir ragino pradėti galvoti ne apie korupciją, o tai, kokią Lietuvą paliksime savo vaikams. Todėl reikia investuoti, o ne skirti pinigus „pravalgymui“.

Tiesa, į susitikimą su europarlamentaru atėjo gal du žmonės, o likusią dalį sudarė žurnalistai, A. Guogą lydintys asmenys. Tad išgirdęs, kad kaip tik tuo metu, kai jis vieši kultūros cente „Jaunystė“, Jaunimo kūrybos ir sporto centre vyksta „Vyčio“ varžybos, trumpai pakalbėjęs europarlamentaras išvyko stebėti krepšinio.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.