Griškabūdžio kelias kol kas neprioritetinis

Seniūnus Ūkio skyrius informavo, kad Lietuvių automobilių Kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, įgyvendindama žvyrkelių asfaltavimo programą, vykdo 2017–2020 metų asfaltuotinų žvyrkelių ruožų per gyvenvietes atranką. Tam reikia ir mūsų rajono savivaldybės tarybos narių ir seniūnų pritarimo.

Kelių direkcija informavo, kad nuolat gauna bendruomenių, fizinių, juridinių asmenų, Seimo narių ir kitų institucijų raštų dėl žvyrkelių asfaltavimo, todėl yra būtina vis įtraukti savivaldybes į planavimo procesą, efektyviai, racionaliai naudoti valstybės lėšas ir tuo tikslu sudaryti prioritetinę žvyrkelių asfaltavimo eilę. Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis teigė, kad Kelių direkcija prašo, kad žvyrkelių ruožų prioritetinę eilę patvirtintų savivaldybės taryba. Rajono savivaldybė, seniūnai gali daryti įtaką asfaltuotinų žvyrkelių ruožų atrankai ir nurodydama prioritetus pridėti balus (iki 20 balų). Kelių direkcijos parengtame pradiniame asfaltuotinų žvyrkelių ruožų per gyvenvietes sąraše darbai daugiausiai numatyti Kidulių, Kudirkos Naumiesčio ir Žvirgždaičių seniūnijose. Susirinkime K. Kuncaitis pateikė pasiūlymą prioritetus dėl žvyrkelių asfaltavimo teikti šiose gyvenvietėse: Bunikiuose, Bajoraičiuose ir Mastaičiuose.
 
„Kodėl neįtrauktas kelias Zypliai–Griškabūdis? Man tai keista, kad toks intensyvus kelias neįtrauktas? Tai aktualu dviejų seniūnijų žmonėms“, – svarstė Lukšių seniūnas Vidas Cikana ir pridūrė, kad rankų nenuleis ir kreipsis į Kelių direkciją dėl šio kelio asfaltavimo, nes jau 20 metų problema čia nesprendžiama.

Ūkio skyriaus vedėjas patikslino, kad kol kas minėtoje atrankoje kelias Zypliai–Griškabūdis neįtrauktas, nes, pasak K. Kuncaičio, duomenis pateikė kelininkai.

Kelių direkcija, surinkusi ir įvertinusi informaciją iš visos Lietuvos savivaldybių, matys galutinį asfaltuotinų žvyrkelių ruožų per gyvenvietes prioritetinį sąrašą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.