Rinko pirmininką

Šeštadienio popietę baigėsi tris dienas trukęs balsavimas Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko tiesioginiuose rinkimuose.

LSDP pirmininko rinkimų pirmajame ture dalyvavo penki kandidatai – Seimo nariai Andrius Palionis ir Artūras Skardžius, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas ir LSDP narys, buvęs parlamentaras Mantas Varaška. Preliminariais duomenimis, daugiausia balsų surinko du kandidatai – Gintautas Paluckas ir Mindaugas Sinkevičius.
 
LSDP Šakių skyriaus socialdemokratai daugiausia pasitikėjimo balsų taip pat atidavė Gintautui Paluckui (58 balsai) bei Mindaugui Sinkevičiui (41 balsas), trečias liko Andrius Palionis (32 balsai), nuo jo nedaug atsiliko Artūras Skardžius (25 balsai), kiek daugiau – Mantas Varaška (12 balsų).

Šakių skyriuje iš 270 balsavimo teisę turėjusių partijos narių rinkimuose dalyvavo 62,2 proc. rajono socialdemokratų. Rinkimų štabo vadovė Kristina Geršvaltaitienė džiaugėsi, jog balsavimas vyko sklandžiai, – partijos nariai balsuoti galėjo ne tik Šakiuose, bet ir Kriūkų, Kudirkos Naumiesčio bei Barzdų seniūnijose įrengtose balsavimo patalpose.

Kadangi prireiks antrojo turo, dar vienas balsavimas, renkant partijos vadovą iš dviejų kandidatų, numatytas surengti balandžio 28–29 dienomis, o rezultatus planuojama paskelbti gegužės 2 dieną. Oficialiai darbą naujasis pirmininkas pradės per LSDP suvažiavimą gegužės 6 dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px