Dėl abejones keliančių darbų – atsakymas

Kovo mėnesio tarybos posėdyje tarybos narys Tomas Skaizgirys suabejojo, ar tinkamai atliekama Šakių kultūros centro rekonstrukcija. Jis Regioninės plėtros skyriaus vedėjui bei projekto vadovui Vitui Girdauskui pateikė ne vieną klausimą, į kuriuos šis atsakė raštu bei pridėjo šūsnį papildomos medžiagos.

T. Skaizgirys klausė, ar normalu, kad statybos techninis prižiūrėtojas nuo statybos pradžios iš apytiksliai 20 oficialių susirinkimų dalyvavo tik penkiuose. Ar normalu, kad per beveik dvejus metus buvo suorganizuota tik 20 susirinkimų? Ar asmeniškai V. Girdauskas teikęs pastabų rangovui dėl darbų kokybės, terminų ar projekto apimčių? Ar atliekami darbai atitinka viešojo pirkimo užduotį ir projekte numatytas darbų apimtis? Taip pat T. Skaizgirys teiravosi apie atliktus darbus, sumas ir pan. Be to, klausė V. Girdausko nuomonės, ar šis mano, kad atsakingai ir pakankamai atstovauja Šakių rajono gyventojų viešajam interesui, koordinuodamas Šakių kultūros centro pastato rekonstrukcijos projekto įgyvendinimą.
 
V. Girdauskas paaiškino, kad dėl vykdomų darbų kokybės, terminų pastabos išsakomos rangovui (aptarti klausimai dėl lauko fasado, fasadinių laiptų, langų kokybės, scenos duobės gilinimo ir pan.), problemos aptariamos ir ieškoma sprendimų. Tai, kaip aiškino jis, sprendžiama eigoje ir nuolat. Taip pat pabrėžė, kad kartais atsiranda nenumatytų darbų, nes tai ne nauja statyba, o rekonstrukcija. Be to, ne kartą vardijama, kad kokybė vertinama specialistų, atitinka keliamus reikalavimus ir pan. V. Girdauskas mano, kad tinkamai atstovauja viešajam interesui, mini, kad nuolat ypač finansavimo problemas reikia aptarinėti ir su aukščiausia valdžia, tad jis apgailestauja dėl tokio tarybos nario požiūrio.

„Tenka tik apgailestauti, jog, darant išankstines išvadas dėl nekompetentingo vadovavimo projektui ir mažai kvalifikuotų darbuotojų, vadovaujamasi anoniminių, greta vaikščiojusių darbuotojų svarstymais bei neoficialiais, neįvardintais statybų srityje dirbančiais specialistais, o ne projekto įgyvendinimą finansuojančių, jį prižiūrinčių asmenų bei institucijų vertinimu“, – atsakyme rašo projekto vadovas.

Jis viliasi, kad dėl gauto papildomo finansavimo yra galimybė rekonstrukciją baigti 2018 m.

Prie atsakymų V. Girdauskas pridėjo ir šūsnį papildomos medžiagos, tarp kurios susirinkimų protokolai, patikros aktai ir pan.

Pats T. Skaizgirys sakė dar nespėjęs įsigilinti į pateiktą medžiagą, be to, šiuo metu yra užsienyje. Visgi apskritai gautą atsakymą vertina kaip beletristiką ir vadina bandymu įrodyti, kad „marga karvė yra balta, nors ji visgi marga“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.