Žmonių su negalia sąjunga perrinko pirmininkę

vasaitiene stase
Nuotr. Ir toliau Šakių rajono žmonių su negalia sąjungai vadovaus Stasė Vasaitienė.


Praėjusią savaitę į pakartotinį ataskaitinį-rinkiminį susirinkimą susirinkę Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos nariai pirmininke vėl išrinko jau aštuonerius metus jiems vadovaujančią Stasę Vasaitienę.
 
Susirinkimą pradėjusi pirmininkė S. Vasaitienė kalbėjo, kad praėjusieji metai Šakių rajono žmonių su negalia sąjungai buvo žmogiškųjų netekčių metai.

„Staiga ir netikėtai mus paliko ilgametė sąjungos darbuotoja Danutė Grimalauskienė, kuri be galo rūpinosi neįgaliaisiais, buvo aktyvi, pareiginga, mokėjo priglausti ir paguosti, patarti ir supranti“, – kalbėjo S. Vasaitienė.

Tylos minute buvo pagerbtas jos ir kitų sąjungos narių, išėjusių Anapilin, atminimas ant jų kapų nuvežtos gėlės ir uždegtos žvakutės.

Šiuo metu sąjungos gretose yra 279 nariai, susirinkime dalyvavo 79, į sąjungos narius įstojo 24 neįgalieji. Pasak pirmininkės, Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems projekte dalyvauja 235 neįgalieji. O sąjungos veikla vykdoma dviejuose dienos centruose – Šakių ir Janukiškių. 2016 m. pagal projektą buvo organizuotas užimtumo būrelis, kurio metu neįgalieji mokėsi sveikai gyventi, buvo ugdomi darbiniai, profesiniai žmonių įgūdžiai.

Apžvelgdama praėjusius metus, pirmininkė prisiminė sąjungos 20-metį, kuris vyko Gelgaudiškio kultūros centre, pagyrė Kriūkų klubą „Paunksmė“ bei lukšiečių „Draugystę“, kurie turi tradicinius renginius – organizuoja trijų kartų šventę ir miegalių dieną, bei pasidžiaugė aktyviais Janukiškių dienos centro nariais. Taip pat paminėjo, kad ir kituose klubuose vyksta įvairios popietės bei renginiai, o klubų nariai labai stengiasi, viskuo domisi ir yra aktyvūs.

„Nuolat stengiamės gyventi sveikai. Sąjungos nariai lanko sporto klubo „Audra“ sporto salę, pirmą kartą rajone surengėme abilimpiadą „Aš galiu viską“, kurioje žmones su negalia ne tik pabendravo, bet ir įgijo profesinių žinių“, – kalbėjo S. Vasaitienė.
Draugijos nariai ypač patenkinti transporto teikiamomis paslaugomis – jie vežami į rajono ir Kauno gydymo bei kitas įstaigas.

Sąjungos pirmininkė S. Vasaitienė palinkėjo pasidžiaugti tuo indėliu, kurį kiekvienas sąjungos narys įneša į kasdieninį sąjungos gyvenimą, ir padėkojo visiems už palaikymą.

Sąjungos veiklos ataskaitą susirinkimo dalyviai patvirtino vienbalsiai.

Be S. Vasaitienės, buvo pasiūlytos dar dvi kandidatės į sąjungos pirmininko vietą – kriūkietė Teresė Virokaitienė ir šakietė Danė Kupstaitienė. Šiai atsisakius dalyvauti rinkimuose, balsavimas lėmė, kad dar ketverių metų kadenciją sąjungai vadovaus S. Vasaitienė, buvo patvirtinta ir 11 narių sąjungos taryba.

S. Vasaitienė teigė, kad tęs pradėtus darbus ir sieks, kad žmonių su negalia gyvenimas nors šiek tiek būtų geresnis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.