Eismo saugumas tampa žmonių bendrystės išraiška

Siekdamos saugesnio eismo šalies keliuose, vis naujų prevencinių priemonių atranda išradingos bendruomenės. Jų iniciatyvos buvo įvertintos kovo 23 d. Gruzdiškėje (Raseinių r.), kur vyko projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ baigiamasis renginys. Tarp nugalėtojų ir mūsų rajono bendruomenės.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kartu su Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga 2017 m. tęsė tradiciniu tapusį konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse“. Aštuntus metus skaičiuojančio konkurso tikslas – bendruomenes raginti saugiai elgtis kelyje, viešinti informaciją apie bendruomenėse įgyvendinamą saugaus eismo veiklą, išsiaiškinti aktyviausias, saugaus eismo srityje kūrybingiausias bendruomenes.
 
Į kvietimą dalyvauti konkurse atsiliepė (pateikė saugaus eismo projektus) 58 įvairios visuomeninės organizacijos (116 bendruomenių). Bendruomenės, įgyvendindamos saugaus eismo projektus, pernai surengė 468 įvairius renginius (šventes, koncertus, varžytuves, paskaitas, pėsčiųjų ir dviratininkų žygius, įvairias kitas saugaus eismo akcijas); surengtos paskaitos-seminarai 150-yje įvairių šalies savivaldybių bendruomenių; 200 bendruomenių aprūpinta įvairiomis saugaus eismo priemonėmis: atšvaitais, liemenėmis, spaudiniais saugaus eismo temomis ir pan.; daugiau kaip 1000 kartų projektas viešintas šalies internetinėje erdvėje, regioninėje ir rajoninėje spaudoje, kitose žiniasklaidos priemonėse.

Konkurso prizininkais įvardinti Zanavykų muziejus (koordinatorius) ir Kriūkų BC (pirmininkė Lilija Liutvinienė), Slavikų seniūnijos BC (pirmininkė Renata Baltrušaitienė) bei Lukšių BC (pirmininkas Sigitas Bendorius). Šis bendruomenių susivienijimas užėmė trečią vietą bendruomenių susivienijimų grupėje.

Pavienių bendruomenių grupėje pirmą vietą užėmė Girėnų bendruomenės centras (pirmininkė Irena Sakalauskienė).

Anot Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos atstovės Sigitos Grigaliūnienės, kaimo bendruomenių prevencinis darbas nesibaigia – jos turi galimybę ruoštis naujam konkursui. Lietuvos automobilių kelių direkcija naują konkursą planuoja skelbti balandį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.