Mokymus baigė dar viena būsimų globėjų grupė

Gegužės 7 d., pirmadienį, Šakių socialinių paslaugų centre būsimiems globėjams, išklausiusiems Globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymus (GIMK), Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė įteikė pažymėjimus ir džiaugėsi, kad tai jau trečia mokymus baigusi grupė.

Nors globoti svetimus vaikus ryžtasi ne dažnas, ši grupė buvo viena gausesnių. Mokymus, prasidėjusius vasario 26 d., baigė 10 šeimų, tad būdavo, jog susirenka ir 14 žmonių. Trys šeimos, kadangi praleido daugiau nei du užsiėmimus, kursų nebaigė, tačiau planuoja pabaigti su kita grupe.
 
Kaip ir anksčiau, taip ir dabar kursus išklausę džiaugiasi, kad mokymų metu išgirsta informacija naudinga ne tik globėjams, bet ir visiems tėvams.

„Grupė buvo nemaža, tačiau greitai įsitraukė, diskutavo, buvo aktyvi. Įvairių užsiėmimų bei pratybų metu būsimi globėjai buvo skatinami įsijausti į vaikų, globėjų vaidmenį“, – pasakojo viena iš mokymus vedusių specialisčių, Šakių socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Brigita Valatkaitytė.

Kartu su ja mokymus vedė įtėvių mokymo ir konsultavimo specialistė Kristina Vilytė.

Tiesa, tai dar nereiškia, kad visos kursus išklausiusios šeimos ir imsis globoti vaikus. Po mokymų vyksta individualūs pokalbiai, kurių metu globėjai ir apsisprendžia dėl globos, išvadą rengia ir specialistai. Tiesa, kai kurie jau apsisprendę – dvi kursus baigusios šeimos ketina globoti artimųjų vaikus, viena moteris planuoja tapti socialine globotoja. Tai reiškia, kad pas ją beglobiai vaikai, nežiūrint jų amžiaus, galėtų būti iki vienerių metų, tačiau su savais vaikais skaičius negali viršyti penkių. Dėl tokių globotojų savivaldybėje yra patvirtintas ir aprašas, už šį darbą numatytas ir atlygis, asmuo pagal sutartį įdarbinamas, skiriami pinigai ir vaiko vietos įkūrimui, kitos išmokos. Tiesa, ankstesnių mokymų metu viena šakietė buvo tapusi tokia globotoja, tačiau dabar veiklą yra sustabdžiusi.

GIMK mokymai Šakiuose gana naujas dalykas – jie Socialinių paslaugų centre organizuojami nuo 2016 m. birželio, o anksčiau norintiems tapti globėjais tekdavo vykti į kitus miestus. Ši pažymėjimus gavusi grupė, kaip minėta, yra trečioji. Susitikimo metu savo, kaip globėjos, patirtimi dalijosi Rasita Grincevičienė. Žinoma, ką ne vieno susitikimo metu ji yra pripažinusi, nereikia tikėtis, jog viskas bus lyg per sviestą, nes daugelis atėjusių į šeimas vaikų turi skaudžias patirtis, netektis, yra patyrę smurtą, dažnas nepasitiki savimi, jaučiasi nemylimas, nereikalingas ar turi elgesio problemų. Tačiau, pasak esamų globėjų, matomas rezultatas – žibėti pradedančios akys, akivaizdūs vaiko raidos pokyčiai – ir yra didžiausias atpildas, įvertinimas, prasmė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.