Rinksimės iš aštuonių

Liepos 13 d. pasibaigė keliamų kandidatų į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje pareiškinių dokumentų pateikimas. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad keliami aštuoni kandidatai (anksčiau skelbta, kad kandidatų bus 11).
 
Pareiškinius dokumentus VRK ir apygardos rinkimų komisijai pateikė Darbo partija (kandidatas Vigilijus Jukna), Lietuvos centro partija (kandidatė Laura Radzevičiūtė), Lietuvos socialdemokratų partija (kandidatas Paulius Visockas), Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (kandidatė Irena Haase), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (kandidatas Haroldas Glauzeris), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (kandidatas Giedrius Surplys), save išsikėlę kandidatai Mindaugas Bastys ir Mindaugas Tarnauskas.

Šiems asmenims išduoti popieriniai vardiniai rinkėjų parašų rinkimo lapai. Zanavykų rinkimų apygardos rinkėjai gali VRK nustatyta tvarka savo parašais paremti ir elektroniniu būdu Rinkėjo puslapyje.

Parašų rinkimų lapai turi būti grąžinti juos išdavusiai rinkimų komisijai ne vėliau kaip iki rugpjūčio 7 d. Juos komisija patikrina ne daugiau kaip per 10 dienų.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad rinkimuose dalyvaujančius kandidatus VRK turi paskelbti iki rugpjūčio 17 d. Pažymėtina, kad teisės aktai numato ir pareiškinių dokumentų atšaukimo galimybę. Kandidatas juos gali atšaukti iki rugpjūčio 19 d.

2018 m. rugsėjo 16 d. vyks nauji rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.