Apie renginius bus skelbiama kitaip

paketuris reklama
Architektas Mantas Paketuris aiškina, kad daugelis mieste esančių reklamų nėra suderintos su savivaldybe, tačiau pati savivaldybė vis dar neturi reklamos leidimų ir apmokestinimo tvarkos. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Daugelį metų Šakių miesto centre V. Kudirkos gatvėje esančios išorinės renginių reklamos konstrukcijos neliks – ją ketinama panaikinti, o apie renginius gyventojams skelbs nauji, ant stulpų kabinami vertikalūs plakatai.

Prie UAB „Šakių gėlės“ daug metų virš gatvės kybantys tentai skelbdavo apie netrukus vyksiančius kultūrinius renginius, pramogas, šventes ir visa, kas svarbaus vyksta rajone. Tačiau šios konstrukcijos tuojau nebeliks. Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus specialistai Šakių seniūnijai nurodę, kad ši pasirūpintų reklaminės konstrukcijos prie gėlyno parduotuvės išmontavimu. Tiesa, konstrukcija bus išmontuota tada, kai bus nuimta paskutinė šiais metais suderinta renginių reklama. Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus architektas Mantas Paketuris sako, kad šiuo metu naudojamas toks renginių reklaminis įrenginys yra jau apgadintas vėjo ir pasvirę stulpai kelia grėsmę žmonių saugumui, o ir atrodo gana neestetiškai.

„Aš seniai sakiau, kad jį reikia keisti, nes jis yra senas, nusidėvėjęs, neturintis jau estetinio vaizdo. Žinoma, kiti miestai turi irgi tokias renginių reklamas, tentus, tačiau jie yra kompaktiški, šiuolaikiški“, – kalbėjo M. Paketuris.

Už miesto reklamą atsakingo savivaldybės skyriaus specialistai jau seniai galvojo, kaip pakeisti Šakiuose vis dar naudojamą tokį virš galvų gatvėje kybantį stendą. Manoma, kad šį laiko apgadintą įrenginį pakeis vertikalūs plakatai ar tentai, kurie bus kabinami ant stulpų pagrindinėse miesto gatvėse. Anot architekto, tiek virš gatvės kabantis stendas, tiek ant stulpų kabinami plakatai negali būti reklaminiai, o tik apie renginius skelbiantys plakatai. Kitų miestų praktika yra labai įvairi – kai kur vis dar galima pamatyti virš gatvės kabančias renginių reklamas, o kai kurie perėję prie kitų, modernesnių būdų.

Tiesa, pernai sunkiasvoriam automobiliui kliudžius šį įrenginį, jo laidai nukrito ir apgadino čia pat gatvėje stovinčias mašinas, laimei, pro šalį ėję žmonės nenukentėjo.

Išorinė renginių reklama gatvėse nėra toks didelis galvos skausmas savivaldybės architektui, kaip verslininkų išorinės reklamos ir reklaminiai stendai, kurie mieste kabo ant įvairiausių pastatų be jokio suderinimo. Anot savivaldybės architekto M. Paketurio, dabar savivaldybė yra susirinkusi visus duomenis apie tokias reklamas mieste ir ketina išsiuntinėti jų savininkams perspėjimus dėl suderinimo. Pasak architekto, savivaldybė vis dar neturi nusistačiusi tvarkos dėl tokios reklamos leidimų apmokestinimo, nors pasiūlymai tarybai buvo teikti ne kartą, tačiau taryba šiai idėjai lig šiol nepritarė.   

Beje, kitose savivaldybėse leidimai išorinei reklamai išduodami mokamai. Kaip sako architektas, šis klausimas, ko gero, artimiausiu metu bus teikiamas tarybai, nes kiti rajonai tokias tvarkas turi seniai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.