Problemų sprendimas – savivaldybėms

Valdžiai, tiek aukščiausiai, tiek vietinei, šiuo įtemptu laikotarpiu išbandymų netrūksta, visgi vis garsiau pradedama kalbėti, kad tikros paramos savivaldybės iš ministerijos nesulaukia.

Trečiadienį trys ministerijos (Vidaus reikalų, Socialinės apsaugos ir darbo bei Sveikatos apsaugos) savivaldybių administracijų vadovus pakvietė į vaizdo konferenciją.
 
„Galiu drąsiai pasakyti, kad jei ką galima iš gyvenimo išmesti, tai tas 1,5 valandos, kur girdėjom tas pačias mantras ir nieko konkretaus. Valstybės rezervas – ne mums, problemų sprendimas – tik savivaldybėms. Geriau jau būtume ką padoresnio nuveikę...“ – įspūdžiais dalijosi meras Edgaras Pilypaitis.

Jis kiekvieną dieną savo socialinėje paskyroje dalijasi aktualijomis ir informuoja, kad jau užsakyta 10 tūkst. medicininių kaukių medikams ir tiems, kurie aptarnaus karantinuotuosius. Taip pat ieškoma galimybių užsakyti ir nupirkti respiratorių, kol kas susitarta dėl 100 vienetų. Tarpininkaujant Visuomenės sveikatos biurui užsakyta 300 vienetų greitųjų testų, kurie iš kraujo lašo per 10 minučių galės pasakyti, ar organizme tūno nepageidaujamas svečias, ar tai tik peršalimas.

Beje, UAB „Lukšių tekstilė“, informuoja rajono vadovas, rengiasi siūti daugkartines medicinines kaukes ir pabandys įsivertinti savo galimybes pasiūti kombinezonus. Be to, viena verslo įmonė žada savo kanalais gauti ir ligoninei bei rajono medikams padovanoti 1000 vienetų respiratorių FFP3.

Tam, kad neužsikimštų ligoninės Priėmimo skyrius tais ligoniais, kuriems nereikia ekstrinės bei skubios pagalbos, gripo epidemijos bei karantino laikotarpiu Šakių rajono savivaldybės asmens sveikatos priežiūros įstaigoms administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus įsakymu nurodyta papildomai darbą organizuoti ir šeštadieniais nuo 9 iki 13 val. (išskyrus Šakių ligoninę ir Šakių greitosios medicinos pagalbos stotį).

Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Rimgaudas Lebedžinskas patikino, kad šią savaitę dėl koronaviruso tyrimų jiems neteko vežti nė vieno rajono gyventojo.

„Buvo tik karščiuojančių, bet išsiaiškinome vietoje“, – teigė R. Lebedžinskas.

Iš viso Šakių medikai per laikotarpį, kai siaučia virusas, tyrimams gabeno penkis pacientus, visi atsakymai buvo neigiami, koronavirusas nenustatytas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px