„Sodra“ – jau naujose patalpose, klientai aptarnaujami tik nuotoliniu būdu

sodra naujame pastate
Nuo šiol pastate Gimnazijos g. 7A dirbs ne tik Užimtumo tarnyba, bet ir „Sodra“. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Kad Valstybinio socialinio draudimo fondo (VSDF) valdybos Šakių skyrius ar, paprasčiau kalbant, „Sodra“ ketina keltis į kitas patalpas, kalbėta jau keletą metų. Panašu, kad kalbos pagaliau virto kūnu –  „Sodros“ specialistai jau persikėlė į naujas patalpas, nors pagal oficialią informaciją galutinis persikraustymas numatytas nuo sausio 1 dienos.

Anot „Sodros“ Komunikacijos skyriaus vedėjo Sauliaus Jarmalio, per dvidešimt „Sodros“ specialistų persikelia į patalpas, kuriose dirba Užimtumo tarnyba – Gimnazijos g. 7A, o buvusios „Sodros“ patalpos perduodamos Turto bankui. Turto bankas rūpinosi naujų patalpų pritaikymu „Sodros“ poreikiams.

VĮ Turto banko atstovas žiniasklaidai Tomas Bagdonas patikino, kad prieš persikėlimą buvo atliktas patalpų remontas, sklandžiam darbui sutvarkyta elektros ir IT infrastruktūra, atnaujinti laiptai, atlikti kiti vidaus darbai. Remonto darbai kainavo 48,6 tūkst. eurų, skaičiuojant be pridėtinės vertės mokesčio.

S. Jarmalis sako, kad kitų miestų patirtis rodo, jog  „Sodros“ klientai vis labiau vertina „vieno langelio“ galimybę – kai toje pačioje vietoje gali gauti kelių viešųjų institucijų paslaugas.

„Tad tai padės užtikrinti ne tik geresnes sąlygas darbuotojams, bet ir klientams“, – mano Komunikacijos skyriaus vedėjas.

Panašiai komentuoja ir Turto banko atstovas.

„Turto bankas pasirinko kryptį centralizuoti valstybės institucijas kuo mažesniame pastatų skaičiuje, kad būtų sumažintos administravimo išlaidos ir taupiai išnaudotas valstybei priklausantis pastatų plotas. Kadangi viename pastate bus įsikūrusi Užimtumo tarnyba ir „Sodros“ skyrius, tikimės, tad tai bus patogu ir įstaigų lankytojams, suteikiant jiems galimybę gauti paslaugas „iš vienų rankų“. Tad šį dviejų institucijų susodinimą viename pastate galima laikyti pavyzdiniu“, – mano T. Bagdonas.

Jau anksčiau „Sodros“ darbuotojai į naujesnes bei modernesnes patalpas, kuriose veikia ir Užimtumo tarnyba, persikėlė Varėnoje, Joniškyje, Biržuose, Pasvalyje, Palangoje ir kt.

Šiuo metu „Sodra“ klientus aptarnauja tik nuotoliniu būdu.

Anot Turto banko atstovo, buvusios „Sodros“ patalpos bus siūlomos kitoms valstybės institucijoms, Turto banko klientėms, veikiančioms Šakiuose.

„Manome, kad kai kurios iš jų galėtų pasigerinti darbo sąlygas, persikėlusios į atlaisvintas patalpas. Procesas dar nėra pasibaigęs, tad šiai dienai negalime tiksliai pasakyti, kuri įstaiga persikels į Kęstučio gatvę“, – komentavo T. Bagdonas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.