Metai prasidėjo, kokios naujovės laukia seniūnų?

seniunai susirinkime
Kai kurie seniūnai siūlė suvienodinti gatvių apšvietimo laiką, tačiau nuspręsta, jog seniūnijų gyventojų poreikiai yra skirtingi, tad ir apšvietimo laikas negali būti vienodas. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Antradienį į pasitarimą tradiciškai rinkosi seniūnai, jo metu diskutuota rengiamo biudžeto, atlyginimų klausimais. Žadama ateityje daugiau paslaugų pirkti centralizuotai.

Pasitarimo pradžioje savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Ižganaitis padėkojo seniūnams už, jo teigimu, praeitų metų atsakingą ir kryptingą darbą savivaldybės, žmonių labui.

Kalbėjęs meras Raimondas Januševičius kvietė seniūnus dirbti ryžtingiau, kad nereikėtų merui įsikišti, norint pašalinti ant laidų pasvirusį medį. Apskaitos skyriaus vedėja Vitalija Tumienė siūlė kiekvienai seniūnijos transporto priemonei naudoti atskirą kuro kortelę.

„Prašau atsakingai naudoti kurą. Jeigu trimeriams per mėnesį sunaudojate 500 litrų, tai absurdas. Kad nebūtų ant nevažiuojančios technikos nurašinėjamas kuras“, – atsakomybės prašė administracijos direktorius.

Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė pabrėžė, kad formuojamas šių metų biudžetas yra labai sunormintas.

„Nors kiekvienais metais rajone gyventojų mažėja, per praeitus metus sumažėjo 596-iais gyventojais, bet poreikiai didėja. Pati biudžeto apimtis didesnė nei praeitais metais 5 milijonais, visas biudžetas yra maždaug 53 mln. Mažiausiai pusė biudžeto nueina biudžetininkų atlyginimams. Šiemet didėjo minimali alga. Seniūnijose yra daug D lygio (nekvalifikuotų) darbuotųjų, tai jiems atlyginimas didėja iki 924 eurų, kitiems darbuotojams mokos fondas padidinamas 7 proc.“, – informavo vedėja pridurdama, kad seniūnijoms kelių priežiūrai numatoma skirti 468 tūkst. eurų, 10 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Pasitarime dalyvavusi Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė kvietė seniūnus atsakingai skirti vienkartines pašalpas gyventojams gaisro, ligos ar kitais atvejais.

„Lankantis seniūnijose, pamatėme, kad vienos seniūnijos turi po du socialinius darbuotojus, pavyzdžiui, Gelgaudiškyje, o kitose – po pusę ar 0,75 etato. Prašysim, kad kiekvieno socialinio darbuotojo krūvis būtų identifikuotas. Tuomet pažiūrėsim, kiek kiekvienas aptarnauja žmonių. Tarsimės ir žiūrėsim, galbūt sunorminsim etatus“, – informavo administracijos direktorius.

Kaip informavo Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jūratė Šneideraitienė, nuo šių metų sausio 1 d. pasikeitė Viešųjų pirkimų vertės – vykdant pirkimus iki 10 tūkst. eurų bus galima sudaryti  žodžiu. Administracijos direktorius siūlė seniūnams centralizuotai pirkti padangas automobiliams.

Seniūnams buvo pristatytas ir naujasis Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjas Martynas Remeikis, kuris siūlė taip pat centralizuotai pirkti žvyrą ir kitas keliams skirtas medžiagas bei paslaugas. Informavo, kad šiemet numato pirkti druskos tirpalą žvyrkelių dulkėtumui mažinti, teiravosi seniūnų nuomonės dėl centralizuoto šios paslaugos pirkimo. Kaip žinia, seniūnai patys perka žvyrą ir, pasak Griškabūdžio seniūno Sauliaus Naumavičiaus, daug darbų jie atlieka patys.

Seniūnai vėl kėlė klausimą dėl kapinių atliekų rūšiavimo. Jei kapinių žvakės vėl bus priskirtos mišrioms atliekoms, žymiai išaugs apmokėjimo už atliekas sąskaitos. Administracijos vadovai žadėjo į kitą pasitarimą pakviesti ir MAATC vadovus.

Meras užsiminė, kad tarybai bus teikiamas dalyvaujamojo biudžeto projektinis pasiūlymas, jo įgyvendinimui numatyta 20 tūkst. Rajono vadovas tikisi, kad, projektui pritarus, gyventojai, įstaigos pateiks įdomių iniciatyvų bei idėjų, kurios ir bus finansuojamos. Dar pridūrė, kad ateities planuose – vieno megavato galios saulės jėgainės statybos, jėgainė būtų skirta savivaldybės bei seniūnijų poreikiams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.