Visuotinio susirinkimo metu patvirtintos dvi kandidatūros

Susirinkime dalyvavusieji išreiškė savo valią – patvirtino du kandidatus į Sūduvos šiaurinę rinkimų apygardą – tiek dabartinę Seimo narę Ireną Haase, tiek skyriaus pirmininką Edgarą Pilypaitį. Kuris iš jų eis toliau, spręs partijos Centrinis rinkimų štabas kartu su Prezidiumu. D. Pavalkio nuotr.

Šeštadienį vykusiame pavasariniame TS-LKD Šakių skyriaus visuotinime susirinkime, be einamųjų klausimų aptarimo, buvo koncentruojamasi į procedūrinius procesus prieš rudenį vyksiančius Seimo rinkimus. Slaptu balsavimu susirinkimas patvirtino du kandidatus į Sūduvos šiaurinę rinkimų apygardą – tiek dabartinę Seimo narę Ireną Haase, tiek skyriaus pirmininką Edgarą Pilypaitį. Vėliau partijos Centrinis rinkimų štabas kartu su Prezidiumu pagal Tarybos tvarkoje išdėstytus principus apsispręs dėl vieno iš jų.

Iki kovo pradžios grupėse vyko susirinkimai, kuriuose ir buvo pasiūlyti minėtieji kandidatai. Kadangi šeštadienį slapto balsavimo metu tiek I. Haase, tiek E. Pilypaitis surinko daugiau nei 30 proc. dalyvavusiųjų balsų, abi kandidatūros laikomos patvirtintomis. Kandidatai po balsavimo rezultatų paskelbimo turėjo progą padėkoti už pasitikėjimą, pasidalinti savo mintimis. Į daugiamandatės apygardos abėcėlinį sąrašą šalia Irenos Haase buvo pasiūlyti Gerda Dobrovolskytė, Vaidas Balčiūnas ir Edgaras Pilypaitis. Gegužės mėnesį numatomas šio sąrašo reitingavimas ir bus galutinai aiškus TS-LKD kandidatas vienmandatėje ir daugiamandatės sąrašas.

Tą dieną svečiavęsis Seimo narys Andrius Vyšniauskas sveikindamas šakiečius pasidžiaugė stipriais kandidatais, trumpai pasidalino įžvalgomis apie šių dienų politines aktualijas. Kalbėdamas jis pabrėžė, kad šį pavasarį didžiausias dėmesys Seime yra skiriamas su gynyba susijusiems sprendimams – krašto apsaugos strategijos tvirtinimui, gynybos finansavimo klausimams bei sprendimams dėl šauktinių reformos.

Partijos nariai, kurių šeštadienį susirinko 43, net ir pasibaigus programoje numatytų klausimų aptarimui, kalbėjosi jiems rūpimais klausimais, diskutavo tarpusavy ir neskubėjo skirstytis.


„Draugo“ inf

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.