Vasaros stovyklas finansuos tik rajono vaikams

Šakių rajono savivaldybės jaunimo koordinatorė Danutė Jurgutienė siūlė pataisą, kad pareiškėjai būtų tik rajono savivaldybėje registruotos ir veikiančios organizacijos. D. Pavalkio nuotr.

Savivaldybės taryba patvirtino naują Šakių rajono savivaldybės vaikų vasaros stovyklų projektų finansavimo tvarkos aprašą, kuris papildytas reikalavimu, kad rajono savivaldybės biudžeto lėšomis gali būti finansuojamos tik mūsų rajono mokinių stovyklų veiklos.

Šis klausimas buvo iškeltas dar vasario mėnesį vykusiame jaunimo reikalų tarybos posėdyje, kai, pristatydama Jaunimo iniciatyvų skatinimo projektų finansavimo konkursą, rajono savivaldybės jaunimo koordinatorė Danutė Jurgutienė siūlė pataisą, kad pareiškėjai būtų tik rajono savivaldybėje registruotos ir veikiančios organizacijos. Mat paaiškėjo, kad pernai Lietuvos laisvės kovos įamžintojų sąjūdžio organizuojamuose užsiėmimuose, kuriems iš rajono biudžeto buvo skirti 900 eurų, dalyvavo tik trys mūsų rajono jaunuoliai, o didžioji dalis buvo ne vietiniai.

Finansų ir rajono plėtros komiteto posėdyje svarstyta, ar tikrai reikėtų skirstyti vaikus, mat galimai mūsų krašto vaikai stovyklauja ir kituose miestuose, tad ar rajonas nesulauks prieštaringų reakcijų.

Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas tvirtino, kad rajono stovyklose nėra draudžiama stovyklauti ir kitų rajonų vaikams, kurie dažniausiai atvyksta paatostogauti pas senelius ar kitus giminaičius, tačiau tokiu atveju stovyklų organizatoriai turi pagalvoti apie tų vaikų veiklų finansavimo šaltinius.

Mero Raimondo Januševičiaus teigimu, vasarą rajone organizuojama daug mokamų stovyklų, tad jie gali susimokėti ir stovyklauti. Be to, didžioji dalis stovyklų organizatorių, kurie remiami savivaldybės lėšomis, dažniausiai dar gauna finansavimą ir iš tėvų.

Nors dvejonių būta, bet 18 balsavus už, penkiems susilaikius, o dviem balsavus prieš klausimui taryboje pritarta motyvuojant, kad reikia kreipti dėmesį į mūsų savivaldybės vaikus ir jų užimtumo galimybes. Apraše nurodoma, kad projekto lėšomis turi būti finansuojamos tik Šakių rajono mokinių veiklos, išskyrus lietuvių išeivių diasporos vaikus. Pernai stovyklų organizavimui iš biudžeto skirta 29 tūkst. eurų, skelbiama, kad jose dalyvavo 487 vaikai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.