Etikos komisija nagrinėjo mero kreipimąsi

balciunas2Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį antradienį buvo sušauktas Etikos komisijos posėdis, kuriame buvo nagrinėjamas rajono mero Juozo Bertašiaus kreipimasis. Jame buvo prašoma išsiaiškinti, ar šakiečio Antano Vinco Bacevičiaus mesti kaltinimai rajono vadovui pagrįsti, ar ne.

Nuotr. Komisijos pirmininkas V. Balčiūnas konstatavo, kad rajono meras nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų  interesų.

Tai, kad aktyvus savo teisių gynėjas šakietis Antanas Vincas Bacevičius yra nuolatinis komitetų ir tarybos posėdžių lankytojas, tikriausiai niekam nėra naujiena. Jau ne naujiena ir tai, kad jis nuolat kažką kaltina, vis kažkuo nepatenkintas ir ieško savo tiesos, dažnai negirdėdamas kitų paaiškinimų. Jau ne kartą tarybos nariai posėdžio metu jam net neleido pasisakyti, tačiau neaišku, ar tai ilgam.
 
Neseniai į tarybos narius jis kreipėsi su prašymu, kad šie atsakytų į klausimą, ar rajono vadovas nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų, kai buvo įrenginėjamas „Audros“ sporto aikštynas. Tuomet ne vienam tarybos nariui šis paklausimas atrodė šiek tiek nelogiškas. Atrodo, tarp „Audros“ klubo prezidento Kęstučio Smirnovo ir mero J. Bertašiaus sąsajų ne tiek jau ir daug. Nebent tai, kad jie abu dirba taryboje, tačiau priklauso skirtingoms partijoms. Visgi klausimą kėlusiam A. V. Bacevičiui tai ne argumentas. Jis buvo įsitikinęs, kad vykdant projektą, kai prie sporto klubo „Audra“ buvo įrenginėjamas aikštynas su dirbtine danga, meras galėjo supainioti viešuosius ir privačiuosius interesus, nes savivaldybė šio projekto įgyvendinimui skyrė 25 tūkst. litų. Tuomet atsakingi savivaldybės tarnautojai aiškino, kad priimant šį sprendimą lemiamą žodį tarė rajono taryba, kad visi atlikti veiksmai yra legalūs, tačiau šakiečio tai neįtikino.
Įvairaus pobūdžio kaltinimus ir įžeidinėjimus merui A. V. Bacevičius pažeria ne pirmąjį kartą. Rajono vadovas dėl to planavo net kreiptis į teismą, tačiau savo ketinimų atsisakė, nes tikino, kad būtų gėda bylinėtis su bendruomenės nariu žinant, kad šis pralaimėtų. Tai merui esą patvirtino teisininkas.

Šį kartą J. Bertašius kreipėsi į Etikos komisiją, vadovaujamą tarybos nario Vaido Balčiūno. Komisija, išnagrinėjusi paklausimą bei įvertinusi aplinkybes, nusprendė, kad rajono vadovas nesupainiojo ir nepažeidė jokių interesų. „Netgi nėra pagrindo pradėti esminį tyrimą dėl galimo netinkamo elgesio, nes komisijos nariai nemato tam pagrindo“, - komentavo Etikos komisijos pirmininkas. A. V. Bacevičiaus paklausime minimi faktai, pasak V. Balčiūno, neturi jokio pagrįstumo.

Etikos komisijos posėdžiai savivaldybėje nėra dažni. Šią kadenciją posėdis surengtas pirmąjį kartą. Ankstesniąją kadenciją Etikos komisija rinkosi vieną kartą, kai buvo svarstomas tuometinio tarybos nario Mindaugo Valaičio elgesys.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.