Pasikeitusios eismo sąlygos – signalas automobilius ruošti žiemai

Žiema šiais metais jau priminė apie save. Besikeisdama gamta pakeitė ir eismo sąlygas. Pagal Kelių eismo taisykles (KET) iki lapkričio 10 dienos vairuotojai privalo pakeisti automobilių padangas į žiemines, o dygliuotas žiemines padangas galima naudoti nuo lapkričio 1-osios.

Atėjus žiemai, vairuotojai turi prisitaikyti ne tik prie pasikeitusių važiavimo sąlygų, bet ir pasirūpinti savo transporto priemone. Atkreipiame dėmesį, kad nuo lapkričio 10 iki kovo 31 dienos draudžiama eksploatuoti automobilius, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, su vasarinėmis padangomis. Žieminių padangų eksploatacinės savybės geriausios esant žemesnei nei 7 laipsnių temperatūrai. Tuo tarpu vasarinių padangų guma prie tokios temperatūros sukietėja ir netenka eksploatacinių savybių. Vairuotojams derėtų patikrinti, ar turimų žieminių padangų protektorius atitinka KET numatomą minimalų 3 milimetrų gylį.

Dygliuotomis padangomis galima važinėti nuo lapkričio 1 iki balandžio 10 dienos. Taip pat nuo lapkričio 1 iki kovo 31 dienos automagistralėse lengvaisiais automobiliais leidžiama važiuoti ne didesniu nei 110 km/val. greičiu, greitkeliuose – ne didesniu nei 100 km/val. greičiu.
 
Prasidėjus žiemos sezonui svarbu pakeisti sudilusius valytuvus tvarkingais bei į langų plovimo bakelį pripilti neužšąlančio langų plovimo skysčio. Jeigu variklis vasarą buvo aušinamas vandeniu, prieš žiemą būtina jį pakeisti neužšąlančiu antifrizu. Prieš šalčius reikėtų ištepti durų gumas neužšąlančiu tepalu, tuomet jos žvarbų rytą nebus prišalusios. Taip pat visą žiemą automobilio bake rekomenduojama palaikyti didesnį kiekį degalų nei vasarą, kad nesusidarytų drėgmės kondensato. Žiemą jis pablogina degalų savybes ir dėl to automobilio variklis gali sunkiau užsivesti.

Vairuotojai raginami pakeisti automobilių padangas jau dabar, nelaukiant lapkričio 10 - osios.

Pėstieji taip pat turėtų pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu. Kai rytą ir vakare tamsu, rūkas, ar apniukę, į kelią išeikite tik segėdami atšvaitus, turėdami šviečiantį žibintą, vilkėdami šviesą atspindinčią liemenę ar turėdami kitų šviesą atspindinčių priemonių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.