Rajono bendruomenės aktyviai įsitraukia į projektinę veiklą

Pastaruoju metu  Šakių rajone ypač aktyviai  kuriasi ir veikia kaimo bendruomenės, kurias vienija pagrindinis tikslas – gerinti kaimo žmonių gyvenimą. Bendruomenės vykdo įvairias veiklas ir iniciatyvas, kuriomis siekia aktyviai įtraukti kaimo gyventojus į kultūrinį ir socialinį gyvenimą, didinti kaimo žmonių užimtumą, puoselėti bendruomeniškumo dvasią, skatinti tobulėjimo siekį, bendravimą.
 
Pasak Šakių rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininkės Grinutės Šnirpūnienės, kaimo bendruomenių aktyvumas rodo teigiamas kaimo vystymosi tendencijas, sėkmingos veiklos pavyzdžiai įkvepia kitas bendruomenes, o bendradarbiavimas tarpusavyje padeda rasti atsakymus į kylančius klausimus. „Džiugu, kad rajono savivaldybės valdžia, suprasdama bendruomeniečių pastangas, prisidės 10 proc. projekto vertės, ko reikalauja paraiškos teikimo taisyklės, - teigė G.Šnirpūnienė. -  Kaimo žmonės, pasinaudodami Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) parama, nori susitvarkyti viešąsias erdves, kad galėtų gyventi gražioje, poilsiui pritaikytoje  aplinkoje.“

Į ŽŪM paramą ketina pretenduoti net 13 rajono bendruomenių centrų (BC). Slavikų, Išdagų ir Turčinų bendruomenių centrai prašo skirti po 10 tūkst. litų kaimo bendruomenių ir kaimo bendruomenių asociacijų materialinei techninei bazei stiprinti ir (arba) sukurti. Keturnaujienos,  Barzdų, Baltrušių, Tarpučių, Griškabūdžio, Gerdžiūnų, Plokščių, Lukšių, Kudirkos Naumiesčio ir Gelgaudiškio bendruomenių centrai kaimo vietovėje esančioms viešosioms erdvėms sutvarkyti ir prižiūrėti, pritaikant kaimo gyventojų poreikiams , prašo skirti po 25 tūkst. litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px