„Varpo“ mokyklos lengvaatlečiai – „kiečiausi“ Lietuvoje

lengvaatleciaiAsta GVILDIENĖ
 
Gegužės 21 diena – išskirtinė Šakių „Varpo“ mokyklos lengvaatlečiams. Pirmą kartą mokyklos istorijoje mergaičių komanda Lietuvos moksleivių olimpinio festivalio lengvosios atletikos keturkovės varžybose iškovojo pirmąją,  o berniukų komanda – antrąją vietas. Be to, abiejų komandų sportininkai Akvilė ir Mindaugas asmeninėse įskaitose tapo absoliučiais šių varžybų nugalėtojais.
 
Nuotr. Šakių „Varpo“ mokyklos mergaičių ir berniukų komandų  lengvaatlečiai džiaugėsi prizinėmis vietomis ir asmeninėmis pergalėmis.
 
Varpiečiai į finalą pateko tarp vienuolikos stipriausių lengvaatlečių, tiek mergaičių, tiek ir berniukų, komandų, kurias sudarė septintokai ir jaunesni moksleiviai iš visos Lietuvos. Jie sėkmingai kovėsi visose varžybų rungtyse:  60 metrų bėgime, šuolio į tolį, kamuoliuko metimo ir 800 metrų (mergaitės – 500 metrų) bėgime.

Mergaičių komanda, kurioje sportuoja Akvilė Andriukaitytė, Laura Sabaliauskaitė, Inga Martinkevičiūtė, Viltė Kaminskaitė, Vakarė Rūsteikaitė ir Goda Beniušytė, tapo varžybų nugalėtoja. Jos sąskaitoje absoliutus taškų skaičius – 1475. Taip buvo pagerintas „Varpo“ mokyklos lengvaatlečių rekordas. Prieš keletą metų Pabaltijo lengvosios atletikos varžybose mergaičių komanda buvo pasiekusi aukščiausią 1430 taškų rezultatą.

Berniukų komandai, kurios sudėtyje Mindaugas Simokaitis, Ignas Vaičiūnas, Augustas Ruškys, Robertas Balčius, Povilas Duoba ir Gintautas Vensas, iki pergalės trūko labai nedaug, vos keturiasdešimt taškų. Jie liko antri, surinkę 1309 taškus.

Šakių „Varpo“ mokyklos lengvaatlečių treneris Algirdas Ulinskas priminė, kad nuo 2007 – ųjų net septynios mokyklos lengvaatlečių komandos respublikinėse lengvosios atletikos keturkovės varžybose buvo iškovojusios prizines vietas, tačiau šių metų rezultatai pranoko visus ankstesnius. Mat asmeninėse įskaitose absoliučiais varžybų nugalėtojais taip pat tapo abiejų „Varpo“ mokyklos komandų lengvaatlečiai. Tai Akvilė Andriukaitytė, surinkusi 396 taškus, ir Mindaugas Simokaitis, kurio sąskaitoje 311 taškų.

Pasak trenerio, didžiąja dalimi toks aukštas rezultatas priklauso nuo įdėto darbo. Dauguma lengvaatlečių sportuoja ne tik mokykloje, bet ir treniruojasi Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre. „Ankstesnių ir šių metų rezultatai parodė, kad ir neturėdami geros lengvosios atletikos techninės bazės, modernių stadionų su minkštąja danga, kokius turi beveik visi kitų miestų lengvaatlečiai, sportuojame archaiškomis sąlygomis, galima išugdyti varžybų nugalėtojus, - komentavo A.Ulinskas. – Vis tiek mes – „kiečiausi“ Lietuvoje.“

Birželio 7 dieną „Varpo“ mokyklos lengvaatlečiai dalyvaus Vilniuje vyksiančiame Lietuvos moksleivių olimpinio festivalio uždaryme, kur jiems bus įteiktos lengvosios atletikos keturkovės varžybų pirmosios ir antrosios vietų taurės. Diplomais ir medaliais sportininkai buvo apdovanoti finalinėse varžybose.

Nors mokslo metai jau baigiasi, tačiau  lengvaatlečiai dar neatostogaus. Birželio mėnesį jų laukia net keletas varžybų: birželio 11 dieną jie rungsis Marijampolėje, mėnesio pabaigoje – Alytuje. Linkime jiems naujų pergalių ir smagių vasaros atostogų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.