Bėgo knygnešių keliais

maratonasPraėjusį penktadienį vyko tradicinis jau devintasis bėgimas „Knygnešių keliais - 2014“, kurį jau šeštus metus iš eilės inicijavo ilgametę labdarą mūsų rajono mokykloms teikiantis Günter Toepfer iš Vokietijos. Apie 60 bėgikų, startavusių Kudirkos Naumiestyje, įveikė 38 kilometrų distanciją ir finišavo Sudarge.
 
Nuotr. Ne visi bėgikai sėkmingai įveikė 38 kilometrų distanciją ir finišavo Sudarge.
 
Šiemet tradiciniame bėgime „Kudirkos Naumiestis - Sudargas“ dalyvavo septynios komandos, kurių sudėtyje buvo po dvi merginas ir penkis vaikinus. Po vieną komandą sudarė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos,  Slavikų pagrindinės ir Lekėčių mokyklos bei Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus skyriaus moksleiviai, dvi - Lukšių gimnazistai. Be jų, bėgime dalyvavo dar šešetas pavienių asmenų, atvykusių ne ti iš mūsų, bet ir iš kitų Lietuvos rajonų. Žinoma, tarp jų buvo ir ilgametis bėgimo veteranas Gediminas Dovydaitis, kaip ir kasmet, pasveikintas kaip vyriausias šio renginio dalyvis.

Greičiausiai, per 2 val. 55 min., 38 kilometrų distanciją įveikė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos komanda. Antroji finišavo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 1 – oji komanda, „Knygnešių kelią“ įveikusi per 3 val. 10 min. Tik penketu minučių nuo jų atsiliko pasieniečių komanda, laimėjusi trečiąją vietą. Tarp pavienių bėgikų greičiausias buvo Vytautas Gražys (Vilniaus raj.). Antrąją vietą iškovojo Andrius Didžbalis. Trečioji atbėgo vilnietė Danutė Bakaitytė.

Nugalėtojai buvo apdovanoti ne tik savivaldybės įsteigtomis taurėmis bei medaliais, bet ir vokiečio, Šakių miesto garbės piliečio G. Toepfer paruoštais prizais. Visiems dalyviams įteikti  specialiūs bėgimo „Knygnešių keliais-2014“  atminimo medaliai. Renginio pabaigoje bėgimo dalyviai vaišinosi Kukarskės senelių globos namuose virta koše.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px