Triatlono varžybose – užtikrinta vilniečio pergalė

kazanskij
Nuotr. Vilniškis Aleksand Kazanskij plaukimo rungtyje buvo pirmasis ir šios pozicijos neužleido iki varžybų pabaigos.


Rugpjūčio 15-ąją prie Valiulių tvenkinio vyko triatlono varžybos Šakių rajono sporto draugijos „Žalgiris“ taurei laimėti. Devyni dalyviai turėjo plaukti 400 m, dviračiu įveikti 20 km bei bėgti 6 km. Mūsų rajonui atstovavo trys sportininkai.
 
Varžybų dalyvius pasveikinęs girėniškis, triatlono organizatorius Juozas Jonuška prisiminė prabėgusius metus, pasakojo, kad vienas iš stipriausių mūsų rajono triatlonininkų buvo Jonas Burkšaitis, tragiškai iškeliavęs Anapilin. Jo atminimui prieš trejus metus vėl pradėtos organizuoti triatlono varžybos.

„Triatlono varžybose pasižymėjęs ir J. Burkšaičio brolis, mokytojas Antanas Burkšaitis, šiandien teisėjaujantis šiose varžybose, bei mokytojas Virgilijus Makūnas“, – sakė J. Jonuška. Priminsime, kad šioje sporto šakoje neblogai sekėsi ir pačiam J. Jonuškai. Anot jo, Girėnuose vykdavo triatlonas, kuriame varžydavosi ne tik rajono, bet ir iš visos Lietuvos atvykę sportininkai. Čia startavo ir pats šios sporto šakos prezidentas Vidmantas Urbonas.

Na, o trečiadienį prie Valiulių tvenkinio atvykusius sportininkus ir jų artimuosius bei ne itin gausiai susirinkusius žiūrovus pasveikino ir sėkmės palinkėjo Girėnų bendruomenės centro pirmininkė Irena Sakalauskienė, rajono savivaldybės tarybos narys Ramūnas Kaunas. Kad nugalėtų stipriausieji ir varžybose nebūtų traumų, palinkėjo varžybų teisėjai Edvardas Grigošaitis ir Vitalija Gudzinevičienė.

Pirmoji rungtis – plaukimas. Dalyviai turėjo plaukti 400 metrų. Čia į priekį išsiveržė vilniškis Aleksand Kazanskij. Pakeitęs sportinį kostiumą triatlonininkas sėdo ant dviračio ir numynė Griškabūdžio link. Vienas po kito antrą rungtį tęsė ir kiti dalyviai. Prie besivaržančių prisijungė ir naumiestietis Gedeminas Dovydaitis, nedalyvavęs plaukimo rungtyje. Pirmas atvažiavo A. Kazanskij, kuris pirmosios pozicijos neužleido ir bėgimo rungtyje. Varžybų lyderis triatlono distanciją įveikė per 1 val. 09 min.
Antrą vietą užėmė kauniškis Laimonas Čaplikas (1.18:42 val.), trečias – jonaviškis Sigitas Čiukša (1.19:06 val.).

Mūsų rajono atstovams – Donatui Matuzai, Aivarui Fovui ir Gedeminui Dovydaičiui – prizinių vietų nepavyko užimti. G. Dovydaitis dalyvavo be konkurencijos, kadangi pasirinko tik dvi rungtis. Jis buvo apdovanotas kaip vyriausias varžybų dalyvis.

Sportininkai girėniškių suorganizuotu triatlonu buvo itin patenkinti. Nors nugalėtojų taures išsivežė svečiai, tačiau visi draugiškai pasivaišino Girėnų bendruomenės moterų išvirtu šiupiniu, o organizatoriai svarstė apie kitų metų triatlono varžybas. J. Jonuška, vienas iš triatlono puoselėtojų mūsų rajone, tikisi į jas pritraukti daugiau rajono sportininkų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.