Žmonijos išsigelbėjimas - meilėje

saves_linkŽmogus – jį supančio pasaulio ir Visatos dalis. Todėl jo sveikata prikauso nuo harmonijos su pačiu savimi ir jį supančia aplinka. Žmogaus organizmas unikalus tuo, kad yra savaime susireguliuojanti sistema, kuri susijusi tiek fiziniame, tiek ir dvasiniame lygmenyje. Liga pasireiškia tuomet, kai sutrinka organizmo vientisumo pusiausvyra. Tai signalas apie neteisingą mūsų minčių ir poelgių išraišką.

Visų ligų priežastis pirmiausiai glūdi mūsų psichologinėje plotmėje. Ji persismelkia per visus mūsų eneregetinius kūnus, kol pasiekia fizinę organizmo būseną. Šiuolaikinė medicina paprastai įsikiša tada, kai pasirodo ligos klinikiniai simptonai ir prasideda kurio nors organo ar net viso organizmo žūtis. Anksčiau konstatuoti diagnozę, kol ji yra mūsų emociniame lygmenyje, gali tik patyrę bioenergetikai.

Galima išskirti tris svarbiausias ligų priežastis. Tai savo gyvenimo tikslo, prasmės ir paskirties nesuvokimas; Visatos dėsnių nesuvokimas ir  nesilaikymas bei sąmonėje ir pasąmonėje susikaupusios negatyvios mintys ir jausmai. Tad visai akivaizdu, kad mes patys pažeidžiame savo organizmo pusiausvyrą ir ligas prisikviečiame neteisingomis mintimis, veiksmais bei emocijų sankaupomis, kurios blokuoja energijos tėkmę mumyse.  

Taigi, ne visas ligas mes atsinešame iš praeitų gyvenimų, kaip genetines (karmines) ir traumas. Daugelį jų užsitarnaujame savo dabartiniame gyvenime. Rytų psichologijos ir vedinės astrologijos mokytojas Rami Blecktas, savo veikloje naudojantis ne tik įvairių šventraščių, kabalos ir sufizmo žinias, bet ir naujausius mokslo atradimus, teigia, kad liga yra pasąmonės signalas, perspėjantis, kad mes kažką darome ne taip,  kad mūsų elgesys ar reakcija į tam tikras gyvenimo situacijas yra neteisingi.
 
Tikriausiai visi esame girdėję apie Visatoje esančias juodąsias skyles. Tai energetinė substancija, viską sutraukianti į save. Savotiška vėžinė Visatos ląstelė. Šiandien medicininiais tyrimais yra įrodyta, kad kai kurios iki tol normaliai funkcionavusios ląstelės, atsisako tarnauti bendrai organizmo gerovei, pradeda kurti metastazes ir ryti sveikas ląsteles. Dažniausiai viskas baigiasi tuo, kad auglys sunaikina organizmą ir žūsta kartu su juo.

Taigi, vėžinės ląstelės filosofija: „Man nusispjaut į kitus“, „Aš esu toks, koks esu ir niekada nepasikeisiu“, „Man turi kiti tarnauti“, kaip ir egoizmas bei nesiskaitymas su kitais – tai kelias į niekur. Tačiau mes visuomet turime pasirinkimą – gyventi taip, kad kitiems neštume meilę ir gėrį, kad rūpintumėmis kitais ir nesavanaudiškai tarnautume. Beje, tik išmokę kiekviename žmoguje matyti mokytoją, o kiekvienoje situacijoje – Dievo valią, už viską dėkodami ir už viską atleisdami būsime sveiki ne tik fiziniame, bet ir psichiniame bei dvasiniame lygmenyje.

Norint pakeisti savo savijautą, pirmiausiai reikia pasikeisti patiems ir prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą bei ligas, t.y. nustoti kaltinti kitus, tame tarpe ir save, atsisakyti visų pretenzijų, kurias mes kam nors turime. Ajurveda teigia, kad norint nugalėti ligą, reikia panaikinti savanaudiškumo ir pavydo, kurie atsiranda iš egoizmo, priežastis. Kuo daugiau harmonijos mūsų gyvenime, tuo geresnė sveikata. Ligos atsiranda tada, kai mūsų širdyse pradeda sekti besąlyginės meilės atsargos.

Rami Bleckto teigimu, senovės arijų paliktuose kanonuose aiškinama, kad civilizacijos sunyksta ne dėl karų ar stichinių nelaimių, bet todėl, kad kiekvienas pradeda galvoti tik apie save – kaip daugiau paimti ir mažiau duoti. Kai tuo tarpu visų sveikata ir laimė priklauso nuo sugebėjimo atverti savo širdis meilei.

Hiperborėjai – labai išsivysčiusi civilizacija, kurios likučius mokslininkai rado Užpoliarėje, žmogaus sveikatą ir laimę taip pat siejo su atvira širdimi ir sugebėjimu kurti ir dovanoti meilę kitiems. Apie tai kalbėjo ir atsiskyrėliai brahmanai, kurie rinko senųjų civilizacijų žinių likučius, stulbinančius išmintimi, ilgaamžiškumu ir puikia sveikata. Jie iki šiol bando mums įrodyti, kad žmogaus išsigelbėjimas – meilėje.

Tad jau nuo seniausių laikų gerai žinoma, jog visų ligų ir problemų priežastis – uždara žmogaus širdis, dėl ko sugriaunama organizmo harmonija. Pikti, pavydūs ir egoistiški žmonės, skleidžiantys griovimo energiją ne tik sau, bet ir kitiems, nuolat skundžiasi įvairiomis ligomis. Tačiau nėra tokios situacijos, kurios nebūtų galima pakeisti. Nėra tokios asmenybės, kuri būtų beviltiška. Nėra tokių aplinkybių, kurių negalėtų pakeisti žmogus. Apie tai kalbėjo ir krikščionių pranašai bei šventieji, nuolat kartoję, kad palankiau duoti negu gauti, svarbiau mylėti nei būti mylimam, sveikiau išmokti kurti ir dovanoti gėrį kitiems.

Asta Gvildienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px