Šviesolaidinio interneto privalumai

Šviesolaidinis internetas turi begalę privalumų.

Šviesolaidinis internetas - tai duomenų perdavimas kabeliu, pripildytu plonų stiklo arba specialiu tikru būdu. Šviesolaidinio interneto greitis yra maždaug 20 kartų didesnis nei įprasto laidinio tinklo.

Šviesolaidinis internetas veikia skaidant failus, pavyzdžiui, filmus ir žaidimus, į duomenų paketus, sudarytus iš nulių ir vienetų. Lazeris šį Morzės abėcėlę primenantį signalą siunčia į vieną plastikinės arba stiklinės gijos galą. Laidas yra maždaug tokio storio kaip žmogaus plaukas. Specialus apvalkalas išlaiko šviesos pluoštą gijos viduje. Jis atsispindi nuo sienų net 60 mylių atstumu ir išeina į kitą galą, kur modemas dekoduoja šviesą į kompiuterio naudojamą formą.

Šviesolaidinis internetas turi begalę privalumų:

- Patikimumas. Jūsų kabelinis ryšys turėtų būti pakankamai spartus, kad galėtumėte be trikdžių transliuoti vaizdo įrašus, tačiau esant dideliam duomenų srautui laidai perkraunami. Štai čia šviesolaidinio interneto ir kabelinio ryšio greičio skirtumai tampa akivaizdūs. Šviesolaidinis ryšys gali aptarnauti daugiau vartotojų ir daugiau duomenų nuolat didesniu greičiu.

- Greitas duomenų atsisiuntimas. Naudojant šviesolaidinio interneto greitį, lėtas siuntimo laikas dingsta. Kadangi nereikia jaudintis dėl sistemos perkrovos, šviesolaidinio interneto tiekėjai gali vienodai greitai įkelti ir parsisiųsti duomenis. Dėl to naudojant šviesolaidinio kabelinio interneto paslaugas lengviau dalytis failais ir dirbti namuose.

- Geresnės kokybės filmai ir vaizdai. Kabelinis internetas, kurio sparta yra 100 Mbps arba mažesnė, kartais nelabai kokybiškai transliuoja 4K vaizdus. Šviesolaidinis ryšys, veikiantis net neoptimaliu 500 Mbps greičiu, neturėtų kelti jokių sunkumų transliuojant aukštos kokybės televiziją ir filmus.

d-0153

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.