„Linelio“ nariai aptarė praėjusius metus ir perrinko pirmininkę

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Trečiadienį Šakių ligoninės salėje vyko cukralige sergančiųjų klubo „Linelis“ ataskaitinis susirinkimas. Susirinkimo metu klubo nariai ne tik išklausė pirmininkės Birutos Jančaitienės finansinę ir veiklos ataskaitą už 2020 metus, bet aptarė ir šiandienos aktualijas, ateities planus. Klubo nariai dar vienai kadencijai išrinko tą pačią pirmininkę – B. Jančaitienę.
 
Susirinkimas buvo ne tik ataskaitinis, bet ir rinkiminis – dar vienai kadencijai klubo pirmininke perrinkta jau 18-tus metus jam vadovaujanti B. Jančaitienė. Klubo pirmininkas renkamas kas ketverius metus. Kaip sako pati vadovė, ji nerado nieko, kas norėtų imtis šių pareigų, nors ieškojo, o per susirinkimą savanorių taip pat neatsirado. Tačiau perrinkta pirmininkė subūrė beveik naują tarybą, kuri susideda iš penkių narių – iš ankstesnių tarybos narių liko tik viena, o naujai prisijungė keturios moterys. Iš viso šiuo metu klubui priklauso 126 nariai.

Pasak ilgametės klubo pirmininkės, 2020 m. įvyko tik vienas visuotinis narių susirinkimas, nes dėl karantino teko apriboti klubo veiklą – nebuvo organizuotos kelionės, susirinkimai. Pernai klubas surinko 410 eurų iš 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio. Klubo nario mokesčio surinkti 275 eurai, nes jį sumokėjo tik 55 klubo nariai. Anot pašnekovės, pernai iš savivaldybės klubas buvo gavęs 4 tūkst. 825 eurus projektui vykdyti, tačiau pinigai gauti tik gruodį, tad jie buvo perkelti į šiuos metus.

Nepaisant pandemijos, klubo veikla pernai visiškai nebuvo nutraukta: nariai keliavo į Kauną, kur buvo organizuota naujos trasos, pavadintos „Diabetas mano širdyje“, atidarymo šventė. Klubo nariai tądien taip pat įveikė tą trasą ir nuėjo 5 kilometrus. Pernai Šakių kultūros centre klubas buvo suorganizavęs savarankiško gyvenimo įgūdžių ugdymo mokymus, į kuriuos užsuko ne tik „Linelio“ nariai, bet ir svečių iš visos šalies.

Anot pirmininkės, dvi moterys pernai dalyvavo diabeto kontrolės stovykloje Druskininkuose, taip pat klubo nariai vyko į mokymus Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo įstaigoje ir Kriūkų daugiafunkciame centre, kur buvo daromi profilaktiniai tyrimai, skaitomos paskaitos, diskutuojama diabeto tema. Suspėta nuvykti ir dalyvauti respublikinėse diabeto klubų sporto varžybose Kelmėje, iš kur šakiečiai grįžo su taure ir medaliais.

Lapkričio mėnesį, minint Pasaulinę diabeto dieną, vyko profilaktiniai cukraus kiekio kraujyje tyrimai, kurių padedant savanoriams rajone atlikta net 485.

Į susitikimą atėjo Šakių ligoninės gydytoja endokrinologė Daina Bagdonienė, kuri kalbėjo apie tai, kada reikia skiepytis nuo COVID-19, kokios galimos grėsmės apsikrėtus šia infekcija iškyla sergantiems diabetu ir kokios skaudžios gali būti pasekmės nepasiskiepijusiems. Tarp klubo narių girdėjosi komentarų, jog dauguma susirinkusiųjų jau pasiskiepiję.

Taip pat į susitikimą su klubo nariais atėjo ir Šakių socialinių paslaugų centro darbuotoja Silvija Pipiraitė, kuri priminė, jog centras vis dar vykdo projektą „Buities tvarkymo paslaugų plėtra ir savanoriškos veiklos skatinimas Šakių mieste“, kuriuo mielai kviečiami pasinaudoti ir šio klubo nariai. Atėję į senjorų namus savanoriai suteiktų jiems tam tikras paslaugas, pavyzdžiui, nuvalytų langus. Šia paslauga susirinkusieji domėjosi aktyviai ir apgailestavo, kad ji suteikiama tik Šakiuose, nes norinčiųjų atsirastų ir kitose rajono vietovėse.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.