Daugiau sergančiųjų, bet mažiau gydomų ligoninėse

Nors bendras susirgimų COVID-19 skaičius šoktelėjo, tačiau situacija nėra bloga – virusas nepareikalavo naujų mirčių, mažiau sergančiųjų gydoma ir ligoninėse, tad spėjama, kad sergama lengvesnėmis ligos formomis.

Pirmadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų teko 529,3 atvejo, Lietuvoje – 755,2. Saviizoliacijoje buvo 184, iš jų sergančių 132. Jei ankstesnį laikotarpį ligoninėse buvo gydoma 10 koronavirusu sergančių pacientų, tai dabar gydymo įstaigose gydomi tik keturi rajono gyventojai.
 
Tiesa, išaugo ir naujų atvejų per dieną skaičius. Anksčiau vidutiniškai buvo šeši sergantieji,  dabar – 12 naujų atvejų. Naujų mirčių nenustatyta, fiksuojamos tos pačios 64 mirtys nuo pandemijos pradžios.

Per tris paskutines dienas susirgo 29 žmonės (17 vyrų ir 12 moterų): du atvejai diagnozuoti asmenims iki 18 m., 18 susirgimų nustatyta asmenims iki 65-erių, devyni atvejai – vyresniems nei 65-erių.

Sergamumo židinių yra du (Griškabūdžio gimnazijoje ir savivaldybės Ūkio, architektūros ir urbanistikos skyriuje), tačiau, pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, užsikrėtimo atvejų nedaugėjo, situacija stabili.

Per septynias dienas atlikta 518 testų, iš jų teigiamų atvejų net 19,1 proc.

Pirmadienį iki 65 buvo padidintas PGR testų skaičius – pirmadienį jie visi buvo išnaudoti, manoma, didesnis poreikis jaučiamas po šventinio savaitgalio. Kitomis dienomis PGR testų bus atliekama po 45 kasdien, tačiau pastebima, kad jų išnaudojama tik mažesnė dalis.

Per savaitę paskiepyti 757 žmonės: pirmą skiepą gavo 44, antrąja vakcinos doze paskiepyti 123, trečią, palaikomą vakciną gavo 610 asmenų. Iš viso rajone trečiąja doze paskiepyta 23,6 proc., Lietuvoje – 23,3 proc. gyventojų.

Iš viso rajone paskiepyta 18 tūkst. 350 žmonių arba 70,4 proc. gyventojų, Lietuvoje – 68,6 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.