Sūnui diagnozavus dar vieną ligą, mama šaukiasi pagalbos

Cistine fibroze sergančiam Deivydui neseniai nustatytas ir cukrinis diabetas, tad jo mama Vaida Burbulienė pripažįsta, kad dar viena diagnozė buvo šokas, juolab kad sūnus ir taip išsekęs, reikia papildomų priemonių jam stiprinti, o finansinė padėtis šeimoje sunki. „Draugo“ archyvo nuotr.

Su cistine fibroze sergančiu keturiolikmečiu Deivydu ir jo mama Vaida susipažinome dar pernai. Tuomet pasakojome sunkiai sergančio vaiko istoriją, jo mama prašė galinčius prisidėti ir paremti, nes finansinė padėtis šeimoje gana sudėtinga. Moters pagalbos šauksmo sulaukėme ir dabar. Ji sunkiai renka žodžius ir tikina, kad neseniai sūnui diagnozuotas ir cukrinis diabetas, dėl išsekimo reikalingi dar du papildomi maisto papildai, tačiau abejoja, ar dėl sunkios finansinės padėties juos galės įsigyti.

Nors prašyti pagalbos nėra lengva, bet Vaida Burbulienė susisiekė su šių eilučių autore ir teiravosi, galbūt galime dar kartą priminti šeimos istoriją, paviešinti banko sąskaitą, nes sunki padėtis tiesiog remia prie sienos.

„Neseniai Deivydukui nustatė ir cukrinį diabetą, dar tik mokausi skaičiuoti angliavandenius, sunku, nes vėl visko reikia mokytis, o prie cistinės fibrozės jau lyg ir buvau pripratus. Be to, jis išsekęs, neturi apetito, tai ir negauna reikalingų medžiagų. Rekomendavo dar du papildomus papildus ir tepasakė, kad jie brangūs...“ – graudindamasi pasakoja V. Burbulienė.

Prieš metus Deivydas svėrė 33 kg ir buvo 150 cm ūgio. Per tą laiką dabar jau penkiolikmečiui sunkiai sergančiam paaugliui pavyko priaugti vos vieną kilogramą ir vieną centimetrą...

„Mano vienas noras pasveikti, bet taip nebus, nes nepagydoma mano liga“, – prieš metus, paklaustas apie svajones, kalbėjo Deivydas. 

Dėl cistinės fibrozės labiausiai kenčia jo kvėpavimas, dažni kosulio priepuoliai, kemšasi kvėpavimo takai, sunku ir su virškinimu.  

Kaip esame rašę, operacijos metu Deivydui buvo įstatyta gastrostoma, paprasčiau kalbant, vamzdelis, per kurį mama jam įpila specialaus maisto papildo, kad tik organizmas būtų aprūpinamas reikalingiausiomis maisto medžiagomis. Vienai parai šio papildo pakuotė kainuoja 10 eurų, o dabar jau to neužtenka, nes medikai rekomenduoja vaiką stiprinti papildomai.

„Kai pasakė, kad dar ir cukrinis diabetas, tai puoliau į paniką. Atrodo, kad galva sprogs nuo visko“, – guodžiasi moteris ir atvirauja, kad šeimoje dirba tik vyras, auga ir dar vienas sūnus, tad su finansais striuka.

Geradarių pagalbos dėka jau anksčiau pavyko įsigyti kiekvieną dieną reikalingą vibracinę liemenę, kosulio asistentą, dabar skaičiuoja, kad turi pasitaupę 100 eurų, tad galbūt pavyks susimokėti už keletą treniruočių sporto klube, mat Deivydas ir pats jų labai nori, ir dėl sveikatos jam jos labai reikalingos. Tačiau kai norus tenka derinti su galimybėmis, tai ir lieka tik norai...

Kai kalbėjome su Vaida telefonu, moteris su sūnumi buvo sanatorijoje Kačerginėje, tačiau šiomis dienomis jau turėtų būti iš jos išleidžiami, užtat laukia tyrimai Kauno klinikose ir, kaip tikina moteris, neaišku, ar Deivydui nereikės gultis ilgesniam laikui, ar užteks tik nuvažiuoti dienai, mat pastaruoju metu gydymo įstaiga, kaip ir krūva įvairių medicininių procedūrų, tampa vis dažnesne kasdienybe.

Norintys pagerinti Deivydo kasdienybę jam gali padėti prisidėdami finansiškai:

LT907181000479724337 

Deivydas Burbulis

Pavedimo paskirtyje nurodykite – parama Deivydui

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.