Tarp pagerbtų Prezidentūroje – ir šakietis

erikasPraėjusį trečiadienį Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė padėkos raštus prizines vietas tarptautiniuose konkursuose iškovojusiems muzikantams. Tarp jų ir šakietis Erikas Šlakaitis.

Nuotr. Erikas Šlakaitis apdovanojimą iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų už muzikinius pasiekimus gauna ne pirmą kartą.  

Klarnetininkas Erikas Šlakaitis šiuo metu mokosi Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje. Už savo gebėjimus jis pelnęs ne vieną garbingą apdovanojimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Kaip pasakojo jo tėtis Albinas Šlakaitis (Keturnaujienos laisvalaikio salės kaimo kapelos ,,Liocai” vadovas), savo amžiaus grupėje jo sūnus geriausias ir tuo labai džiaugiasi. Tikriausiai to nepavyktų pasiekti, jei ne paties Eriko atsidavimas, meilė muzikai ir sunkus darbas. A. Šlakaitis pripažįsta, kad sūnaus pasirodymus stebi ypač akylai ir negaili konstruktyvių partarimų.
 
Praėjusią savaitę Erikas buvo pagerbtas ne tik šalies Prezidentės – už puikius muzikinius pasiekimus bei Kauno miesto garsinimą pasaulyje specialų apdovanojimą jam įteikė ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šiemet Prezidentūroje buvo apdovanota daugiau kaip pusšimtis muzikantų – Lietuvos aukštųjų muzikos mokyklų, Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos, šalies konservatorijų, muzikos gimnazijų studentai ir moksleiviai, taip pat muzikinių teatrų, orkestrų muzikantai ir solistai, užsienio šalyse besimokantys ir dirbantys atlikėjai, prestižiniuose konkursuose 2015 metais laimėję „Grand Prix“, I, II, III vietas, ir jų pedagogai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px