Rajono šimtukininkams – padėkos raštai ir premijos

simtukininkai taryboje
Centre su padėkos raštais stovi po 100 balų iš anglų kalbos gavę (iš kairės) Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai Edvinas Ernst ir Gabrielė Razmickaitė bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivė Livija Sadauskaitė. A. S. Šulskytės nuotr.

Penktadienį vykusiame Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdyje pagerbti 100 balų įvertinimą iš valstybinių brandos egzaminų gavę abiturientai. Tiesa, jų kiekvienais metais vis mažiau. Šiemet tik trys abiturientai gavo aukščiausius balus. Jiems įteikti padėkos raštai ir saldžios dovanėlės. Tarybos narių sprendimu, kiekvienam 100 balų gavusiam abiturientui skirta ir 200 eurų premija. Visiems moksleiviams skirtų premijų suma – 600 eurų.
 
Aukščiausius 100 balų įvertinimus iš valstybinių brandos egzaminų šiemet gavo trys rajono abiturientai. Visi šimtukai iš anglų kalbos. Tai du Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai Gabrielė Razmickaitė ir Edvinas Ernst (mokytojas Liudas Jurgaitis) ir viena Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientė Livija Sadauskaitė (mokytoja Irma Martinaitienė).

Pasak rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio, nors, palyginus su praėjusiais metais, šiemet nebuvo šimtukų lietaus, tačiau verta pasidžiaugti ir trimis laimėjimais.

„Egzaminai yra loterija, kur sunkiausia nustatyti, kas yra tos loterijos laimėtojas ir kas įdėjo didžiausią indėlį į tai, koks rezultatas parodytas ir pasiektas. Aišku, tai pirmiausiai pats mokinys“, – kalbėjo meras, įsitikinęs, kad prie sėkmės prisidėjo ir tėvai, ir mokyklų bendruomenės, ir, žinoma, mokytojai.

Iki 100 balų įvertinimo labai nedaug trūko Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviams: Ievai Bagdonavičiūtei, Monikai Gudaitytei ir Viltei Virbauskaitei, iš anglų k. valstybinio brandos egzamino gavusioms po 99 balus, Tomui Ignatavičiui, kurio anglų k. žinios įvertintos 98, o matematikos – 94 balais, Agnei Užupytei, 96 balais išlaikiusiai lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą.

Nuo Šakių gimnazistų neatsiliko ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviai. Iš lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino Urtė Puidokaitė gavo 98, o Rasa Kriščiūnaitė – 92 balus, dar septynių moksleivių anglų kalbos žinios buvo įvertintos virš 90 balų.  

Anglų k. valstybinis brandos egzaminas sėkmingas buvo dviems Griškabūdžio gimnazistams –Miglei Kantautaitei (93 balai) ir Modestui Kazlauskui (92 balai), lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis brandos egzaminas – Robertai Baltrušaitytei (92 balai). Sėkmingai egzaminus išlaikė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos abiturientė Iveta Baltrušaitytė – jos aukščiausias įvertinimas 90 balų iš lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino.

Pernai padėkos raštai ir saldžios dovanėlės įteiktos 11-kai po 100 balų gavusių moksleivių. Užpernai rajono abiturientų šimtukų kraitis buvo dar didesnis – net 16 aukščiausių įvertinimų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.