Švietimo ugdymo įstaigose vyksta kasdienis gyvenimas

Kas savaitiniame švietimo įstaigų vadovų pasitarime kalbėtasi, ar mokantis nuotoliniu būdu nepamirštos prevencinės programos. Mokykloms iškritęs sniegas ir šaltis, laimei, didelės žalos nepridarė.

Greičiausiai, kaip buvo kalbama, nuo vasario pabaigos prie kontaktinio mokymosi moksleiviai negrįš, rajono vicemeras Darius Jakavičius svarstė, kad galbūt bus leidžiama atskiroms savivaldybėms nuo vasario 22 d. startuoti su pradiniu ugdymu.
 
„Matau Kriūkų mokyklos vadovę, kuri sakytų – seniai jau reikėjo taip daryti, bet kol kas tokio leidimo nėra. Tik kalbama, kad laisvinti vieną kitą savivaldybę. Ir pas mus dėl Covid-19 susirgimų truputėlį geresnė situacija yra“, – kalbėjo vicemeras.

Vis dar kyla diskusijų dėl prasidėjusio pedagogų testavimo ir skiepijimo, vicemeras ragino įstaigų vadovus kalbėtis su pedagogais ir savo įstaigų darbuotojais.

„Kiek yra senjorų, kurie laukia skiepo. Pedagogams yra galimybė gauti skiepą, bet jie sako – ne, man jo dabar nereikia. O kas atsitiktų, jeigu, pradėjus kontaktinį ugdymą, būtent tas žmogus susirgo ir užkrėtė vaikus, nors jisai galėjo prieš dvi savaites pasiskiepyti? Visi mes norime greičiau sugrįžti prie kontaktinio ugdymo, bet turime tam pasiruošti“, – kalbėjo vicemeras.

Švietimo įstaigų vadovai pasidalino informacija, kaip mokyklos, nors ugdymas vyksta nuotoliniu būdu, įgyvendina prevencines programas.

„Manau, kad vaikams ir paaugliams didžiausia problema, kad jie netenka galimybės bendrauti. Ir kokį renginį dabar bedarytumėm, galimybės bendrauti mažoka“, – svarstė Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius teiravosi įstaigų vadovų, kaip susitvarko su gausiu sniegu, ar šaltis nepridarė didesnės žalos. Pasak kalbėjusių įstaigų vadovų, problemų kol kas nebuvo.

„Noriu padėkoti Šakių seniūnui Daliui Jasevičiui, kiek kreipiausi, visuomet padėjo ir du dideli kiemai buvo nustumdyti“, – pasakojo Šakių „Varpo“ mokyklos laikinasis vadovas Darius Šlėderis.

Pasiteiravus įstaigų vadovų, ar ugdant nuotoliniu būdu mokiniai nėra blokuojami ar išmetami iš pamokų, direktoriai sakė, kad pasitaikė tik pavieniai atvejai. Vicemeras šiuo klausimu turėjo pastabų „Varpo“ laikinajam vadovui.

„Buvo „Varpo“ mokyklos bendruomenės tėvų nuogąstavimas, kad masiškai išmetinėjami mokiniai iš pamokų. Šitą problemą turėtumėte išspręsti, gal čia kažkokia sistemos spraga. Ir dar, ar tikrai sąžiningai visi mokytojai veda klasių valandėles?“ – teiravosi vicemeras.

Į tokį vicemero pastebėjimą, D. Šlėderis atsakė, kad mokyklai nėra žinomos išvardytos problemos, jei būtų žinoma, jas spręstų.

Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro laikinoji vadovė Nijolė Anankaitė užsiminė, kad įstaigai labai reikia naujo mokyklinio autobuso, kadangi remontas atsiėjo labai brangiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.