Švietimo pagalbos tarnyba telkia mokytojus

Praėjusių metų pabaigoje startavo nauja Šakių rajono Švietimo pagalbos tarnybos (Šakių ŠPT) komanda, kuri praėjus keliems mėnesiams gali pasigirti naujais darbais.

Viena komandos narių – neformaliojo suaugusiųjų švietimo koordinatorė Tatjana Vrubliauskienė, ji atsakinga už rajono institucijų vykdomą suaugusiųjų švietimo koordinavimą, vadovauja rajono suaugusiųjų švietimo veiklos planų, programų, projektų rengimui ir jų vykdymui. Jos uždavinys – organizuoti gerosios suaugusiųjų švietimo patirties sklaidos renginius rajone, rengti ir teikti savivaldybės tarybai tvirtinti neformaliojo suaugusiųjų švietimo plėtros veiksmų planą, kurti suaugusiųjų švietimo veiklos sistemą rajone, organizuoti suaugusiųjų kvalifikacijos tobulinimo(si) ir mokymo(si) renginius.
 
Kitos naujos komandos narės – andragogės Inga Sorakienė ir Danutė Aniulienė – atsakingos už metodinę mokytojų veiklą. Jų uždavinys skatinti metodinį ir dalykinį mokytojų bendradarbiavimą, skleisti pedagogines ir metodines naujoves, dalintis gerąja pedagogine patirtimi, tobulinti mokytojų profesinį meistriškumą, užtikrinantį ugdymo proceso organizavimo kokybę, mokyklos bendruomenės telkimą.

Šakių ŠPT bendradarbiauja su Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centru ir skatina ne tik kviesti įvairius lektorius, bet ir patiems rajono mokytojams organizuoti trumpuosius seminarus arba 40 valandų trukmės programas.

„Juk daugelis rajono mokytojų turi didžiulę patirtį, yra kūrybingi, nuolat domisi naujovėmis ir taiko jas savo pamokose. Šiuo tikslu visų metodinių būrelių pirmininkai apsvarstė savo planuojamas veiklas, aptarė, kaip tikslingai ir produktyviai išnaudoti nuotolinio mokymosi galimybes, kaip pasimokyti vieniems iš kitų“, – rašoma Šakių ŠPT pranešime ir vardijama, kad viename nuotoliniame seminare dalyvavo 11 etikos metodinio būrelio dalyvių ir pirmininkė Odeta Vasiliauskaitė, kitąkart rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų metodinio būreliai nariai dalyvavo nuotoliniame būrelio pasitarime ir aptarė, su kokiais sunkumais susiduria dirbdamos karantino metu, susipažino su Šakių ŠPT veikla. Susitikimo metu taip pat aptartos pedagogų gerosios patirties bei bendradarbiavimo galimybės. Seminare „Meninis ugdymas, pedagogų patirtys, pokyčių galimybės ir perspektyvos“ dalyvavo 32 klausytojai, prisijungė kolegos iš Šiaulių, Kretingos, Pasvalio, Panevėžio.

Į pasitarimą jungėsi ir aktualijas apžvelgė ir rajono pradinio ugdymo pedagogų metodinio būrelio nariai.

„Džiugu, kad Šakių rajono mokytojai noriai dalijasi patirtimi, stengiasi tobulėti, ieško naujų idėjų, temų, domisi aktualijomis“, – sako Šakių ŠPT komanda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.