Pritarė visiems prašymams

Praėjusią savaitę vykusiame Švietimo, kultūros ir sporto komiteto posėdyje aptarti klasių komplektacijų klausimai, apsvarstyti gauti prašymai, brėžiantys švietimo įstaigų ateities veiklos gaires.

Nors būta duomenų, kad nuo rugsėjo Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre bus tik septyni devintos klasės mokiniai, todėl laikantis lygiavos principo galbūt čia nebus komplektuojama ši klasė, iki posėdžio situacija pasikeitė. Mokinių registras patvirtino, kad nuo vasario 1 d. devintoje klasėje yra aštuoni mokiniai, įstaigos laikinoji direktorė Lilija Liutvinienė patikino, kad visi mokiniai tvirtai apsisprendę mokyklos nekeisti ir lankyti dabartinę, tad valdžios atstovams neliko nieko kito, kaip tik leisti komplektuoti devintą klasę.
 
„Reikia tik pasidžiaugti tokiais pokyčiais“, – sakė vicemeras Darius Jakavičius.

L. Liutvinienė atkreipė dėmesį ir į tai, kad Lekėčiuose situacija gana greitai keičiasi ir dėl to, kad čia sodybų vis dairosi kauniečiai, vaikų vis atsiranda pas globėjus, tad jie, nors ir laikinai, lanko čia esančią ugdymo įstaigą. Ikimokyklinės grupės taip pat pilnutėlės.

„Džiugu, galime drąsiai nuimti nuo kontrolės“, – sutiko komiteto pirmininkas Bernardinas Petras Vainius.

Komiteto nariai pritarė ir Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro laikinosios direktorės Nijolės Anankaitės prašymui mokykloje leisti komplektuoti šeštą klasę su šešiais mokiniais, kur numatomas dalinis tam tikrų dalykų jungimas su kita klase.

„Čia nieko naujo ir jie sėkmingai taip gyvena“, – sakė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius.

Užtat kalbėta, kad ši mokykla galėtų labiau orientuotis į dar vienos ikimokyklinės grupės steigimą. D. Jakavičius sako, kad vietos mokykloje tikrai yra, tad reikia tik noro, o valdžia tokias iniciatyvas visuomet palaiko.

Dėl didėjančio mokinių skaičiaus Kiduliuose šios įstaigos direktorius Robertas Sakas prašė leidimo steigti dar vieną priešmokyklinę grupę 4–5-erių metų amžiaus vaikams.

„Reikia tik pasidžiaugti, bet iš kur jūs tų vaikų prižvejojat?“ – juokavo G. Demenius.

R. Sakas sutiko, kad susigrąžinti į Jurbarką išėjusius vaikus nėra lengva, bet grįžtančių yra, nuo rugsėjo Kiduliuose mokysis ir naikinamo Sudargo skyriaus moksleiviai. Nuo rugsėjo čia turėtų būtų 64 ugdytiniai, tarp kurių 11 iš Jurbarko.

Buvo pritarta ir Šakių lopšelio darželio „Berželis“ direktorės Linos Viliūšienės prašymui leisti liepos mėnesį dviem savaitėms uždaryti darželį, mat čia suplanuota atlikti remonto darbus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.