Stovyklos vaikams šią vasarą – realybė ar tik iliuzija?

vaiku stovyklos
Raminta MAJAUSKAITĖ

Kiekvieną vasarą Šakiuose vykstančios dieninės vaikų stovyklos pritraukia didelį skaičių stovyklautojų. Tėvams tai būdas užimti savo vaikus naudinga veikla, o vaikams tai būdas tobulėti, susirasti naujų draugų ir turiningai praleisti laisvalaikį vasarą. Klausiame, ką žada stovyklų organizatoriai šiais metais.

„Šiuo metu mums patiems reikia žmogiškuosius išteklius pasipildyti. Bet stovyklą planuojame rengti , tik nežinia, kokia apimtimi, kiek bus pamainų. Viskas priklausys ir nuo mūsų vidinių išteklių, ir nuo išorinių sąlygų, kokie reikalavimai bus vasarą. Tikrai planuojame daryti stovyklą, manau, jog per gegužės mėnesį atsakymai į visus klausimus bus aiškesni. Šiais metais pagrindinė idėja yra surengti kuo daugiau judrių veiklų lauke, nes vaikai yra pavargę nuo savo nuotolinių mokslų, virtualių užsiėmimų. Pažintines veiklas taip pat planuojame – norime viską suderinti, subalansuoti. Bibliotekose pranašumas yra tas, kad veiklas galima planuoti įvairias, daugeliu temų, nes knygų yra apie viską, knygose tu gali rasti nuo... iki, o tai atveria plačius vandenis veiklų aspektu“, – planus dėsto ne pirmus metus vaikų stovyklas organizuojanti Šakių viešosios bibliotekos direktorė Kristina Lebedžinskienė.

Sporto klubo „Audra“ prezidentė Gintarė Bubnytė-Smirnovienė sako, jog stovyklas rengti taip pat planuoja, tačiau viskas priklauso nuo Vyriausybės sprendimų: „Suprantame, jog šiuo metu būriuotis didelei grupei vaikų vargu ar yra įmanoma. Mūsų stovyklos idėja visuomet išlieka tokia pati, susijusi su sportu, tad datas jau esame numatę. Pirmoji stovyklos pamaina turėtų vykti birželio mėnesį, tačiau dėl nieko negalime būti tikri.“

„Kad ir kaip būtų liūdna, kol kas birželio mėnesiui stovyklos neplanuojame, nors poreikis yra didžiulis. Bijome sulaužyti įstatymus, nežinome, kaip viskas vyks vasarą. Turime vilties stovyklą surengti liepos mėnesį, bent porą pamainų, tačiau tikslios datos dar nėra suplanuotos. Labai laukiame atlaisvinimų“, – sako Šakių vaikų dienos centro darbuotoja Skaistė Bakienė.

Šakių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius neabejoja, jog vienokia ar kitokia forma stovyklos vasarą vykti galės ir paaiškina, jog artimiausiame tarybos posėdyje bus aptartas vaikų stovyklų klausimas, kadangi šiuo metu yra tvirtinamas tvarkos aprašas dėl lėšų skyrimo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.