Tarp „Lietuvos Maximalistų“ – keturi moksleiviai iš Šakių rajono

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ skelbia, kad  šiemet daugiau nei 100 vaikų, dalyvavusių konkurse „Lietuvos Maximalistai“, pasidalins 110 tūkst. eurų ir už savo pasiekimus visus šiuos mokslo metus gaus 100 arba 200 eurų kasmėnesines stipendijas. Tarp šių metų nugalėtojų – net keturi mokiniai iš Šakių rajono.
 
Pranešime spaudai skelbiama, kad pasibaigė 21-asis „Lietuvos Maximalistų“ konkursas, kuriame aštuoniose kategorijose įvairiais talentais bei pasiekimais šiemet varžėsi beveik 600 mokinių. Pagrindinės – 200 eurų stipendijos skirtos septyniems jaunuoliams, įvertinus jų pergales įvairiose olimpiadose, konkursuose bei motyvaciją mokslo, meno, muzikos, sporto, visuomeniškumo bei ekologijos srityse. Kiekvienoje šiame konkurse išskirtoje kategorijoje dar po 7–13 mokinių pelnė skatinamąsias 100 eurų stipendijas. Be to, skatinamosios stipendijos išdalintos 37 jaunuoliams ir nuolatinio pažangumo srityje – už trejus metus aukščiausiais balais mokykloje įvertintas žinias.

Mūsų rajone skatinamųjų stipendijų sulaukė keturi moksleiviai. Tai Ugnė Kažemėkaitytė (Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija) – visuomeniškumo skatinamoji stipendija, Luka Kriučkauskaitė (Lukšių Vinco Grybo gimnazija) – ekologijos skatinamoji stipendija, Deividas Slavickas (Griškabūdžio gimnazija) – muzikos skatinamoji stipendija, Smiltė Jokimaitytė (Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija) – nuolatinio pažangumo skatinamoji stipendija.

„Ankstesnių metų konkurso nugalėtojai dalinasi įspūdžiais, jog „Lietuvos Maximalisto“ stipendija jiems suteikia finansinį užnugarį ir laisvę siekti užsibrėžtų tikslų – vykti į išsvajotus konkursus, įsigyti priemonių ar paslaugų, reikalingų tobulėjimui“, – sako Jolanta Bivainytė, „Maxima LT“ generalinė direktorė.

Mokinių paraiškas kiekvienoje kategorijoje vertino savo srities profesionalai. Per visą 21-erių metų konkurso gyvavimo laiką „Maxima“ jau skyrė daugiau kaip 0,7 mln. eurų Lietuvos jaunuolių talentams ir motyvacijai auginti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.