„Kūrybinių partnerysčių“ programoje - dvi mūsų rajono mokyklos

„Kūrybinių partnerysčių“ programoje 2011–2012 mokslo metais išrinktos dalyvauti 43 Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos iš 135 pateikusių paraiškas. Tarp jų ir dvi mūsų rajono mokyklos - Gelgaudiškio vidurinė mokykla ir Griškabūdžio gimnazija.

Netrukus į šias mokyklas atvyks dirbti kūrėjai, atliksiantys kūrybos agentų vaidmenį. Kūrybos agentai – tai kūrybinio sektoriaus atstovai, specialiai parengti dirbti su mokyklomis. Daugelis jų – aktyvūs kūrėjai, kurie tiki, kad mokymasis gali būti prasmingas ir įdomus.

Pagrindinis kūrybos agentų tikslas – bendradarbiauti su mokykla, įvardinti nepatogias situacijas, skatinant diskutuoti, ginčytis, ieškoti optimalaus sprendimo, eksperimentuoti ir vertinti. Tai padės apsibrėžti mokyklos poreikius, išplėtoti ir įgyvendinti kūrybiško mokymosi projektą, analizuoti ir vertinti gautus rezultatus.

Mokytojai, mokiniai bei kūrėjai kartu kurs ir įgyvendins unikalius projektus, kurie padės atsiskleisti moksleivių kūrybingumui, o mokykloms suaktualinti ir plačiau taikyti kūrybiško mokymosi metodus. Šio bendradarbiavimo tikslas – skatinti moksleivius mokytis tais būdais, kurie jiems labiausiai tinka.

„Kūrybinių partnerysčių“ programa Lietuvoje įgyvendinama pirmą kartą. Ji adaptuojama sėkmingos to paties pavadinimo programos, veikiančios Jungtinėje Karalystėje, pagrindu. Jungtinėje Karalystėje „Kūrybinių partnerysčių” programoje jau dalyvavo daugiau nei milijonas vaikų iš daugiau nei 4000 mokyklų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.