Savo meile suteikime vaikui sparnus

Sintautų pagrindinėje mokykloje kovo mėnuo buvo skirtas šeimai. 7 ir 8 klasių  auklėtojos Birutė Unguvaitienė ir Daiva Piečaitytė, paskatintos mokyklos administracijos ir socialinės pedagogės, organizavo netradicinius užsiėmimus savo auklėtinių tėvams.
 
Pasak Sintautų pagrindinės mokyklos socialinės pedagogės Jūratės Arštikaitienės, neretai girdim kalbant, kad tėvai nenoriai eina į mokyklą, nesidomi savo vaikų ugdymosi pasiekimais, jų laisvalaikiu. „Tačiau reikia tik užsidegimo ir noro pakeisti šias senas nuostatas ir konkrečiais, nors ir mažais darbais įrodyti, kad mes ir mokytojai, ir tėvai neabejingi savo vaikams, - tvirtino ji. – Juk jie tarsi maži paukščiukai, ištiesę savo liaunus kakliukus, jaučia ir laukia, kas jais pasirūpins, apkabins, švelniai paglostys ir nuramins.“

Septintokai ir aštuntokai savo tėvelių laukė mokykloje. Pradėjus jiems rinktis vaikų akys suspindo neapsakomu džiaugsmu ir laime. Juk tiek nedaug reikia: pabūti, patylėti, paklausyti, kartu pažaisti. Svarbiausia vaikui jausti, kad jį myli, kad juo pasitiki ne tik tėvai, bet ir mokytojai.

Smagiomis akimirkomis, praleistomis su tėveliais, pasidžiaugė aštuntokai ir jų auklėtoja Birutė Unguvaitienė. Jie visi kartu turėjo galimybę pažaisti kvadratą, susirungti estafetėse, pasidalyti įspūdžiais prie arbatos puodelio. Galbūt ateityje tokie susitikimai taps tradiciniais. Juk taip smagu pabūti visiems kartu, pašėlti, paatvirauti.

Septintokų renginys vyko ne vien mokyklos aplinkoje. Klasės auklėtoja Daiva Piečaitytė, puoselėdama sveikos gyvensenos idėjas, pakvietė visus apsilankyti ajurvedinėje kavinėje „Puris“ ir paragauti vegetariško, sveiko, šviežiai pagaminto maisto. „Maloni aplinka, šiltas ir rūpestingas kavinės šeimininkų aptarnavimas leido pajusti atsipalaidavimo džiaugsmą. Vienos mamytės žodžiai privertė mus susimąstyti, - atviravo D.Piečaitytė. - Ji sakė, kad šioje neįpareigojančioje aplinkoje, ji pasijuto daug geriau nei mokykloje. Ir mokytojai čia visai kitokie jie čia kaip tikri žmonės.“

J.Arštikaitienė mano, kad tikrai drąsiai galime pasikviesti tėvelius pabūti kartu su savo vaikučiais ir mokykloje, ir už jos ribų. „Reikia tik truputėlio entuziazmo, išradingumo ir noro pamatyti švytinčias vaikų akis, - tvirtino ji. Tik savo meilės dėka galime padėti užauginti ir išskleisti jauno žmogaus sparnus.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.