Žvejai susigundė neteisėtu laimikiu

Spustelėjus šaltukui, praėjusių metų gruodį žvejai pradėjo poledinę žūklę. Padaugėjo darbo ir  Marijampolės apskrities aplinkosaugininkams, - paskutinį metų mėnesį apskrityje buvo suorganizuota 16 reidų, išaiškinta 19 pažeidimų.
 
Žvejai, kurie žvejojo laikydamiesi Mėgėjiškos žūklės taisyklių, o tokių buvo dauguma, galėjo pasidžiaugti geru  laimikiu, tačiau tie, kurie žvejybai naudojo daugiau negu leidžiama mėgėjų žvejybos įrankių arba ėmė mažesnio nei galima dydžio lydekas, turėjo nuostolių. Per dvi savaites, kol buvo galima pakankamai saugiai vaikščioti ledu, buvo išaiškinta net 11 tokių pažeidėjų. Jiems skirta 2725 Lt baudų, be to, teks atlyginti 4364 Lt žalą, padarytą žuvų ištekliams. Konfiskuotos 8 lydekos, 48 mėgėjų žvejybos įrankiai.

Būta ir gana kuriozinių atvejų. Štai vienas žvejys, naudodamas net 8 žvejybos įrankius, aiškino, kad jis žvejojo su sūnumi, tačiau šis sušalo ir išvažiavo namo. Aplinkosaugininkams paprašius iškviesti sūnų, buvo atvežtas keturių metų berniukas... Beje, taisyklės nenumato, nuo kiek metų galima žvejoti. Dar kitas Kauno rajono gyventojas pagavo ir nešėsi dvi gerokai per mažas lydekaites, ketindamas jas paleisti į savo nuosavą tvenkinį. Pasiūlius susižvejoti tinkamo dydžio lydekas ar žuvininkystės ūkyje  nusipirkti įžuvinimui skirtų lydekų, žmogus paaiškino, jog dideles žuvis leisti į tvenkinį gaila, o pirkti - brangu. Aplinkosaugininkai primena, kad pagauta lydeka turi būti ne mažesnė nei 45 cm ilgio. Nuo šių metų sausio 1 dienos negalima naudoti masalui žuvelės. Nuo vasario 1 iki balandžio 20 dienos lydekų gaudyti iš viso negalima. Sugauta pažeidžiant taisykles ar mažesnio dydžio lydeka yra įkainuota 545,5 litais.

Šakių rajono aplinkosaugininkai praėjusių metų gruodį nubaudė tik du žvejybos taisyklių pažeidėjus. Sudargo seniūnijoje, Nemune žvejojęs sudargiškis neturėjo leidimo žvejybai. Kidulių seniūnijoje ant Voverių tvenkinio ledo užtiktas kidulietis į žvejybą buvo atsigabenęs per daug mėgėjiškų žvejybos įrankių, - net 9, kai tuo tarpu žūklės taisyklės leidžia turėti tik 4 įrankius. Kadangi leistinas įrankių skaičius viršytas du kartus, toks žvejo elgesys įvertintas kaip šiurkštus taisyklių pažeidimas ir jam skirta minimali 400 litų bauda.

„Draugo“  inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.