Pirmojo etapo nugalėtojais tapo lukšiečiai

Ne vienerius metus visoje Lietuvoje, o ir mūsų apskrityje, bendruomenės pareigūnai organizuoja mokinių teisinių žinių konkursą „Temidė“. Jis vyksta keliais etapais, o kovo 10d. Šakių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė paskelbė pirmojo etapo nugalėtojus.

Šįmet dėl karantino Šakių rajono policijos bendruomenės pareigūnei konkursą teko organizuoti nuotoliniu būdu. Anot A. Mockevičiūtės, nuotoliniu būdu tarpusavyje proto mūšyje varžėsi septynios Šakių rajono komandos iš Kidulių ir Gelgaudiškio pagrindinių mokyklų, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos Gelgaudiškio vidurinio ugdymo skyriaus bei Šakių jaunieji policijos rėmėjai ir Kudirkos Naumiesčio jaunieji pasieniečiai. Geriausias žinias parodė ir pirmąją vietą užėmė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komanda (Kotryna Kuraitė, Ugnė Kazernavičiūtė, Augustė Orintaitė, Pijus Bataitis ir Aušrinė Laukaitytė). Ši komanda, be medalių ir pagrindinių asmeninių prizų, dar iškovojo teisę dalyvauti antrajame minėto konkurso etape – „Pabėgimo kambarys“. Antrąją vietą užėmė Kidulių pagrindinės mokyklos komanda, o jiems šiek tiek nusileido ir trečiąją vietą užėmė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos Gelgaudiškio skyriaus komanda. Tiek nugalėjusios komandos, tiek kitos bus apdovanotos policijos ir savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus įsteigtais prizais. Nugalėtojai gaus ne tik po medalį, bet ir kitų malonių prizų, tarp kurių gertuvės, puodeliai, tušinukai su policijos logotipais. Visi konkurso dalyviai bus apdovanoti maloniomis smulkmenomis: magnetukais, užrašinėmis, atšvaitais, pakabukais, šokoladais. Šiuo metu manoma, kad ir antrasis konkurso etapas „Pabėgimo kambarys“ vyks nuotoliniu būdu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.