Per Kalėdas liepsnose žuvo moteris

gaisras lepsiuose
Gražiausias metų šventes aptemdė skaudi nelaimė. Gruodžio 25 d. gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos skubėjo į Lepšių k. (Lukšių sen.), buvo gautas pranešimas, kad dega gyvenamasis namas. Per gaisrą žuvo namo viduje buvusi jo šeimininkė.

Žmogaus gyvybės pareikalavęs gaisras Lepšių kaime kilo praėjusio sekmadienio vakarą. Pranešimas, kad dega gyvenamasis namas ir kad viduje gali būti žmogus, buvo gautas gruodžio 25 d. 20 val. 45 min. Į nelaimės vietą išskubėjo keturios Šakių, Lukšių, Griškabūdžio bei Sintautų ugniagesių komandos.

Pirmieji į nelaimės vietą atvyko Griškabūdžio ugniagesiai, bet pastatas jau degė atvira liepsna, į vidų patekti buvo neįmanoma. Namas medinis, vieno aukšto su mansarda, perdanga medinė, stogas dengtas šiferiu.

Užgesinus gaisrą, 23.17 val. viduje rastas stipriai apdegęs namo šeimininkės kūnas.

Gaisro metu nudegė namo stogas. Išdegė 85 m² perdangos, sudegė ir sulieti vandeniu viduje buvę namų apyvokos daiktai ir buitinė technika.

Gaisro priežastis nustatinėjama. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Name gyveno ir žuvusios moters sūnus su šeima, nelaimės vakarą jie buvo išvykę. Nors išgirdę apie gaisrą parskubėjo namo, tačiau namai jau skendėjo liepsnose.

Jau kitą dieną kalbintas per gaisrą žuvusios moters sūnus Karolis neslėpė skausmo dėl mamos žūties. Pasakojo, kad buvo susiremontavę dalį namo, kurioje gyveno, šiemet naujai pasistatė lauko terasą.

„Likom kaip stovim. Štai skalbiniai džiūsta... tai visi drabužiai. Iš ko gali atstatyti namą, ar iš tų nuodėgulių? Nežinau net ką galvoti... Kas liko mūsų pusėje, kur gyvenom, viskas sulieta vandeniu, aprūkę“, – vos rinko žodžius Karolis.

Vyriškis su šeima laikinai apsigyveno greta esančiame uošvių name.

Nedidelis Lepšių kaimelis taip pat stipriai sukrėstas baisios nelaimės. Gyventojai pasakojo, kad jautė, jog kaimynė gali būti viduje, bet ugnis namą prarijo labai greitai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.