Iš „apyvartos“ ėmė narkotikus, alkoholį, cigaretes

cigaretes
Administracinių nusižengimų tyrimuose buvo išimta daugiau kaip 5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Šakių PK nuotr.

Šakių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė sako, jog atsigręžus į praėjusius metus akivaizdu – jie buvo darbingi, ir dalinasi Šakių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnų darbo rezultatais.
 
2021 m. dėl 22 nusikalstamų veikų pradėta 12 ikiteisminių tyrimų pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 259 str. („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti“) ir BK 260 str. („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“). Iš „apyvartos“, skelbia pareigūnė, išimta 1,552 kg marihuanos ir 51,57 g amfetamino.

Be to, pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai pagal BK 201 str. („Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas“). Šešiais atvejais rasti ir paimti aparatai namų gamybos stipriam alkoholiui gaminti, o trimis atvejais išimti nemaži falsifikuoto alkoholio kiekiai: 553,83 litrai stipriųjų alkoholinių gėrimų bei 4,8 tonos raugo. Administracinių nusižengimų tyrimuose buvo išimta daugiau kaip 5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, nustatyti penki nelegalūs prekybos alkoholiu taškai, konfiskuota 265 litrai įvairių rūšių alkoholinių gėrimų.

Turint informacijos apie neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis, kuru, alkoholiu, pareigūnai ragina pranešti skubios pagalbos telefonu 112 arba www.epolicija.lt

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px