Buvusiam „Šakių vandenų“ direktoriui bausmės išvengti nepavyks

sakiu vandenys 1
Bylą tyrę STT pareigūnai bei Kauno apygardos prokuratūros prokurorai nustatė, kad buvo pasirašytas fiktyvus sandoris dėl Šakių miesto vandens gerinimo įrenginių remonto darbų atlikimo, sudarytos sąlygos pervesti lėšas už nevykdytus darbus ir taip iššvaistytas UAB „Šakių vandenys“ priklausantis turtas – daugiau nei 70 tūkst. eurų. D. Pavalkio nuotr.


Lietuvos prokuratūra skelbia: Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi baudžiamąją bylą, atmetė nuteistųjų kasacinius skundus ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį, kuriuo buvęs UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas ir  UAB „Almasta“ vadovas Rimantas Andriuškevičius nuteisti dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo, turto iššvaistymo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Informuojama, kad ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

„Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) paliko galioti laisvės atėmimo bausmes: buvusiam UAB „Šakių vandenys“ direktoriui skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, o bendrovės vadovui skirta dvejų metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jų vykdymą atidedant trejiems metams. Be to, buvusiam „Šakių vandenys“ direktoriui atimta teisė trejus metus dirbti, eiti valstybės tarnautojui prilyginto asmens pareigas savivaldybės ir valstybės įmonėse ar savivaldybių bei valstybės kontroliuojamuose juridiniuose asmenyse“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Nuosprendžio dalis dėl UAB „Šakių vandenys“ civilinio ieškinio taip pat liko nepakeista. Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžiu iš nuteistojo V. Litinsko priteista atlyginti 58 tūkst. eurų padarytą žalą.

Šią bylą tyrę STT pareigūnai bei Kauno apygardos prokuratūros prokurorai nustatė, kad privačios bendrovės vadovas su UAB „Šakių vandenys“ direktoriumi susitarė imituoti jų vadovaujamų įmonių civilinį sandorį. Fiktyvus sandoris pasirašytas dėl Šakių miesto vandens gerinimo įrenginių remonto darbų atlikimo, sudarytos sąlygos pervesti lėšas už nevykdytus darbus ir taip iššvaistytas UAB „Šakių vandenys“ priklausantis didelės vertės – daugiau nei 70 tūkst. eurų – turtas.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.