Į renginius policija važiuos rečiau?

policija4Ketvirtadienį savivaldybės administracijos direktoriaus kabinete vykusiame seniūnų susirinkime dalyvavęs Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis įspėjo seniūnus, kad  policija labiau atsirinks, į kuriuos renginius važiuoti.  

Šakių rajono policijos komisariato viršininkas M. Skruibis į seniūnus kreipėsi dėl rajone organizuojamų viešųjų renginių. „Žmonės organizuoja komercinį renginį, paskui galvoja – policija privalo atvažiuoti. Kiek tai kainuoja, niekas į tai nekreipia dėmesio“, - pastebėjo policijos viršininkas. Pernai išryškėjo tendencija, kad tam tikro asmens komerciniais tikslais organizuojamas renginys tampa tarsi seniūnijos renginiu. „Prašytume tokių dalykų daugiau nedaryti. Tokiu atveju seniūnas prisiima atsakomybę už saugumą. Kitas dalykas - jeigu ir saugumo nereikia, taisyklėse aiškiai pasakyta, kad apsauga yra organizatoriaus reikalas“, - teigė policijos atstovas. Jis patikino, jog nėra tokių galimybių, kad policija važiuotų į kiekvieną renginį palaikyti viešąją tvarką. Tačiau savivaldybės organizuojamuose renginiuose policija dalyvaus.  

Policijos komisariato viršininkas M. Skruibis kėlė klausimą, ar tikslinga mažesniuose miesteliuose, pavyzdžiui, tokiuose kaip Griškabūdis, rengti diskotekas, kurios, manoma, komplikuoja kriminogeninę padėtį. „Jeigu diskotekos vyksta mes važiuoti turime. Mes turime važiuoti, nes vis tiek vyksta, blogi dalykai. Ar verta daryti tas diskotekas. Kokie pliusai ir kokie minusai“, - susirinkime svarstė viršininkas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px