Kriminalai (2013-03-15)

Pavogė automobilį
Kovo 11 dieną šakietis I. D., gyvenantis Vytauto gatvėje, pranešė, kad kovo 4 dieną, apie 8 val., pasigedo jam priklausančio automobilio „VW Golf“, kuris stovėjo daugiabučio namo kieme. Automobilyje buvo visi jo dokumentai: civilinės atsakomybės draudimo polisas, techninės apžiūros lapas ir registracijos liudijimas. Vyriškiui padaryta 9500 litų turtinė žala. Signalizacija buvo įrengta ir įjungta, turtas nedraustas.

Kovo 7 dieną Giedručių kaimo gyventoja K. D., gyvenanti Valių gatvėje, pasigedo dėžutėje ant lentynos buvusių 1400 litų įvairiomis kupiūromis. Moteris įtaria, jog pinigus galėjo pavogti naktį iš kovo 6 į 7 dieną pas ją namuose nakvojęs pažįstamas šakietis V. R., gyvenantis Zanavykų gatvėje.

Kovo 7 dieną Šakių seniūnijos Šilgalių kaimo gyventoja G. Š. kreipėsi į policiją ir pareiškė, kad kovo 2 dienos ryte pasigedo jos mažametės dukros naudojamo mobiliojo ryšio telefono „Samsung GT-C3300i“. Padaryta 230 litų turtinė žala.

Kovo 8 dienos vakare kidulietė R. A., gyvenanti Taikos gatvėje, pastebėjo, kad pro išlaužtą miegamojo kambario langą buvo  patekta į gyvenamąsias patalpas. Iš namo vagys pasisavino juvelyrinių dirbinių ir 20 litų. Moteriai padaryta 1180 litų turtinė žala. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.
 
Įkliuvo sukčiams
Kovo 10 dienos popietę į Kidulių seniūnijos Judrių kaimo gyventojos J. L. mobiliojo ryšio telefoną paskambino moteris, prisistačiusi „Swedbank“ banko darbuotoja, ir apgaule išviliojo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis. Baigus pokalbį, moteris pastebėjo, kad iš jos vardu banke „Swedbank“ atidarytos sąskaitos pervesta 501 litais.

Vasario 15 dieną sintautiškis V. U., gyvenantis Lauko gatvėje, iš „SMScreditLT“ gavo pranešimą, kad vasario 28 dieną jo vardu iš UAB „4finance“ yra paimtas 1000 litų kreditas. Kovo 12 dieną AB „DNB“ banke vyriškis sužinojo, kad vasario 28  dieną jo vardu iš UAB „4finance“ paimtas antras 1500 litų kreditas. Vyriškiui padaryta 2550.26 litų turtinė žala.
 
Nukentėjo nuo buvusio sutuoktinio
Kovo 6 dieną, apie 18 val., į policiją kreipėsi šakietė R. G., gyvenanti Kęstučio gatvėje. Ji pranešė, jog bute, esančiame Jaunystės tako gatvėje, Šakiuose, ją sužalojo buvęs sutuoktinis T. G., suduodamas keletą smūgių rankomis į galvą, be to, rankomis jis smaugė kaklą. Moteriai prireikė medikų pagalbos. Šakių ligoninės Priėmimo skyriuje jai buvo nustatyti kūno sužalojimai. Smurtautojui nustatytas 0.65 prom. girtumas. Vyriškis laikinai sulaikytas ir patalpintas į Jurbarko rajono policijos komisariato ilgalaikio sulaikymo kamerą.
 
Mirė
Kovo 8 dieną,  apie 22.00 val., savo namuose, esančiuose Gerdžiūnų kaime, Kriūkų seniūnijoje, namo rūsyje ant grindų buvo rastas piliečio J. M. (gim. 1951 m.) lavonas be aiškių išorinių smurto žymių. Vyriškio kūnas tyrimams išvežtas į Mykolo Romerio universiteto teismo medicinos instituto Jurbarko poskyrį.
 
Rado sprogmenis
Šakių seniūnijos Gulbinų kaimo gyventojas K. J. savo sodybos teritorijoje kirsdamas lazdynus rado  nuo karo laikų užsilikusius sprogmenis. Kovo 11 dienos ryte į vietą buvo iškviesti išminuotojai. Jie rado 76 mm kalibro artilerijos sviedinį, rankinę granatą „F-1“, kuri kėlė pavojų aplinkiniams. Sprogmenis Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai sunaikino vietoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.