Įkliuvo cigarečių kontrabandininkas

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė kelyje vinguriavęs lengvasis automobilis. Kaip paaiškėjo, vairuotojas juo gabeno išslapstytus kontrabandinius rūkalus.
 
Penktadienį kelyje ties Šakių rajono Grinaičių kaimu patruliavusį VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos ekipažą pasivijo lengvasis automobilis „Opel Sintra“. Keliu Ramoniškiai – Kiduliai tarnybiniu visureigiu vykę pasieniečiai atkreipė dėmesį, kad juos pasivijusio automobilio vairuotojas tai mėgina atlikti lenkimo manevrą, tai staiga grįžta į savo eismo juostą.

Besiblaškęs „Opel Sintra“ vairuotojas staiga įtartinai sumažino greitį, tuomet VSAT pareigūnai nusprendė jį patikrinti. Paaiškėjo, kad automobilį lietuviškais numeriais vairavo tvarkingus dokumentus turėjęs 50 metų šiaulietis. Vyras prieš keliolika minučių iš Rusijos į Lietuvą buvo įvažiavęs per Ramoniškių pasienio kontrolės punktą.

Transporto priemonės apžiūros metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į automobilio prietaisų skydą, ant kurio matėsi virinimo žymės. Tuomet  VSAT pareigūnai  automobilį detaliam patikrinimui pristatė į Rociškių užkardą. Už „Opel Sintra” prietaisų skydo esančiose ertmėse VSAT pareigūnai rado rusiškomis banderolėmis pažymėtus 524 pakelius cigarečių „Esse Bamboo Super Slim”, „Next Blue”, „Verso Classic”,  „Verso Blue”,  „Brenta Ultra” ir „Compliment Superslims 3”.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT Pagėgių rinktinėje pradėta administracinės bylos teisena. Vyriškiui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų bei  automobilio konfiskavimas. Po apklausos pasieniečiai jį paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Rociškių užkardoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px