Autoreikmenų parduotuvė – po aštuonerių metų įgyvendinta svajonė

autoreikmenysAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Pirmąją vasaros dieną Šakiuose Bažnyčios gatvėje duris atvėrė Vaido Šedbaro vadovaujama mažoji bendrija „Vaido autoreikmenys“. Savininkas sako, jog parduotuvės atidarymas – sena, pagaliau išsipildžiusi svajonė.

Nuotr. Parduotuvės savininkas Vaidas Šedbaras sako: kuriant verslą svarbiausia gebėti ir norėti pasiūlyti tai, ko negali pasiūlyti tavo konkurentas.

Klientų poreikiai – svarbiausia

V. Šedbaras aštuonerius metus dirbo šeimos versle. Tačiau čia, kaip pats pasakojo, automobilių detalėmis prekiaudavo tik pagal užsakymus – jų nebuvo galima įsigyti vietoje. Po aštuonerių metų, susidarius nemenkam klientų ratui, verslininkas nusprendė, jog pagaliau reikia atidaryti tokią parduotuvę, kurioje gyventojai jiems reikalingų prekių galėtų įsigyti „čia ir dabar“.

„Taip aštuonerius metus ir dirbau. Tiesiog kompiuteryje parodydavau pasiūlymus, jei klientui tikdavo, užsakydavau. Tačiau viskas keičiasi, gyvenimo tempas taip pat. Žmonėms visko reikia greitai, juolab jie nori prieš įsigydami prekę ją pamatyti“, – kalbėjo V. Šedbaras.

Tiesa, parduotuvės savininkas sakė, jog savo svajonę įgyvendinti ir investuoti į verslą galėjo tik todėl, kad turi nemenką darbo patirtį, išmano verslo vingrybes. Verslininkas neslėpė, jog kitu atveju būtų buvę kur kas sunkiau.

„Neslėpsiu, per tiek metų atsirado nemažai konkurentų, kurie plečia savo veiklą, tad man taip pat nebuvo kada snausti, reikėjo galvoti, ką galėčiau pasiūlyti savo pirkėjų ratui, kad jie būtų patenkinti“, – komentavo pašnekovas.

Biurokratiniai labirintai

Ar daug nervų ląstelių sunaikino periodas, kol parduotuvė buvo atidaryta? Verslininkas atvirai pasakojo, jog bene ilgiausiai užtruko biurokratiniai reikalai, o visa kita ėjo kaip sviestu patepta.

„Paruošti parduotuvę atidarymui užtruko gerą mėnesį, bet dirbdavau nuo ryto iki vėlyvos nakties. Savaime suprantama, man nereikėjo ieškoti naujų tiekėjų, nes jau turiu pažįstamų ratą, tai irgi palengvino situaciją. Kita vertus, parduotuvės ruošimas atidarymui buvo vienas malonumas – juk tai mano kūdikis. Dar ir dabar juokauju, jog parduotuvės įruošimas užtruko mėnesį, o prisiruošimas ją atidaryti – aštuonerius metus“, – neslėpė džiaugsmo V. Šedbaras.

Nors parduotuvė darbo dienomis dirba nuo aštuonių valandų ryto iki šešių vakaro, o šeštadieniais iki antros popiet, savininkas teigė, kad „klientams niekada nebus užvertos durys ir po darbo valandų“, dėl prekių galima paskambinti, pasiteirauti mobiliuoju telefonu.

Beje, įsteigus mažąją bendriją buvo sukurtos kelios darbo vietos – „Vaido autoreikmenyse“ darbuojasi ne tik pats savininkas, buhalterė, bet ir dar vienas asmuo, padedantis veikloje. Ateityje planuojama sukurti dar vieną darbo vietą.

Svarbu gebėti ir norėti

Pirkėjai iš „Vaido autoreikmenų“ neišeis tuščiomis. Parduotuvėje platus asortimentas automobilių eksploatacinių medžiagų, ūkio prekių, kitų reikmenų: tepalai, alyva, akumuliatoriai, žibintai, kėbulo remonto dalys, aksesuarai ir t. t. Beje, verslininkas vadovaujasi principu – pasiūlyti tokią pat prekę, kaip kitose parduotuvėse, tačiau mažesne kaina.

„Automobilį turintis gyventojas mano parduotuvėje ras ką nusipirkti. Jei ne sau, tai draugui ar giminaičiui dovanų. Netrukus pradėsime prekiauti dovanų kuponais, tad bus galima įsigyti praktišką dovaną savo artimajam“, – apie pasiūlą pasakojo V. Šedbaras.

Beje, apie verslo kūrimą Šakiuose dažnai girdime gan kritiškas nuomones – nebeverta kažko kurti, visko apstu, maža paklausa. Tačiau V. Šedbaras mano, kad verslui kaip tik reikia plėstis, o jį kuriantys asmenys turėtų gebėti ir norėti pasiūlyti tai, ko negali pasiūlyti jo konkurentas. Pavyzdžiui, kainas, darbo valandas, asortimentą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.