Vienur situacija gerėja, kitur – nė krust

laiptai defektai
Nuotr. Dėl situacijos reikėtų sunerimti Kudirkos Naumiesčio kultūros centre, kuriame po rekonstrukcijos išlindusių defektų vis dar niekas nešalina.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Ko gero,  po pastato renovacijos, rekonstrukcijos ar kitų darbų būtų naivu tikėtis, kad jie bus atlikti be jokių trikdžių ar nesusipratimų. Didžiausiu galvos skausmu vis tik tampa pradėję ryškėti defektai, tik vienur jie būna mažesni, o kitur pridaro nemažai nemalonumų.

Žodžio laikosi

Rugpjūčio viduryje buvo suskubta imtis priemonių dėl prieš beveik penkerius metus rekonstruotų Kidulių dvaro centrinių rūmų, mat atlikus rekonstrukcijos darbus ėmė matytis defektai. Projekto vadovė, savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Papievienė rekonstrukciją atlikusiai UAB „Statybos ritmas“ pateiktame rašte surašė devynis defektus, kuriuos įmonė turėtų likviduoti.

Liūčių metu vanduo bėga į muziejinę pastato dalį pirmajame aukšte, taip pat vanduo bėga į antrame aukšte esančią konferencijų salę bei biblioteką, suskilusios kai kurios sienos, išpuvęs atraminis laiptas, laikantis ranktūrį į terasą, trupa paradiniai laiptai, pastato paradinėje ir galinėje fasado dalyse atšokęs tinkas, nutrupėjusios ir suskilusios sienos cokolinėje pastato dalyje... Ir tai tik dalis defektų, kuriuos įmonės buvo paprašyta sutvarkyti.

Vasaros pabaigoje vykusio susitikimo metu „Statybos ritmo“ statybos vadovas Kęstutis Orlauskas, gamybos direktoriaus pavaduotojas Saulius Ridikas tikino, kad visi darbai atlikti pagal keltus reikalavimus ir technologijas, o Kultūros paveldo departamento reikalavimai buvo nemenki ir atsižvelgti į juos buvo būtina. Tuo metu „Statybos ritmo“ atstovai žadėjo nuo rugsėjo pradėti defektų šalinimo darbus. Kaip tarė, taip padarė. Bendrovės darbuotojai dvare praleidžia kelias dienas per savaitę, o visus darbus, kaip kalbėjo A. Papievienė, turėtų suspėti užbaigti iki mėnesio pabaigos.

 Kidulių dvaro renginių organizatorė Veronika Novickaitė taip pat pasidžiaugė, kad situacija eina geryn: defektus šalinantys darbuotojai šiuo metu atlieka fasado tvarkymo darbus, subjurus orams, persikels į vidų. V. Novickaitė kalbėjo, kad, ko gero, kaip sako ir patys darbuotojai, daugiausiai laiko atims laiptų tvarkymo darbai.

Naujienų nėra

Tiesa, ką atspindi ir straipsnio pavadinimas, ne visur situacija tokia gera, o rangovai tokie sukalbami ir besilaikantys duoto žodžio. Ne kartą rašėme apie daugiau kaip 630 tūkst. eurų atsiėjusią Kudirkos Naumiesčio kultūros centro rekonstrukciją ir visą aibę defektų, kurie pradėjo lįsti tik užbaigus darbus. Jau vykdant rekonstrukciją kultūros centro direktorė Laima Mockevičienė nerimavo dėl tokios situacijos ir baksnojo į akivaizdų broką.

Rekonstrukcijos darbus atlikusios bendrovės „Verslo bitė“ atstovai su projekto vadove A. Papieviene, kultūros centro priežiūrą vykdančiu UAB „Šakių komunalinis ūkis“ inžinieriumi Giedriumi Puloku ir rajono valdžios atstovais buvo susitikę ne vieną kartą, buvo kalbėta ir gražiai, ir ne taip gražiai, tačiau situacija iš esmės nėra pasikeitusi, o defektai vis dar nepašalinti.

Iš pradžių buvo numatyta, kad rangovui reikės ištaisyti 36 defektus, vėliau prieita prie išvados, kad jų priežiūroje liks 24 defektai. Iš minėtųjų defektų vieni smulkesni, o kiti stambesni, ir jau dabar aišku, kad prie jų teks padirbėti. Stambesnieji darbai, kurie laukia bendrovės, – tai scenos grindų ir kitų vietų, kuriose yra mediena, sutvarkymas, nes atsiradę dideli plyšiai. Nemenkų problemų yra palėpėje, kur netinkamai prijungtos medinės konstrukcijos, kurios liečiasi su betono paviršiumi, taip pat ne visur tinkamai padengta izoliacinė plėvelė. „Verslo bitei“ teks sutvarkyti ir dvejus laiptus, vedančius į pastato priestatą, kurie taip pat spėjo sueižėti, pastebima problemų ir dėl netinkamai atlikto drenažo.

Tiesa, kada minėtieji defektai bus pašalinti, ar bendrovė apsiims atlikti visus darbus, vis dar neaišku. Šią savaitę turėtų įvykti rajono valdžios atstovų ir naujai paskirto „Verslo bitės“ atstovo, kuris bus atsakingas už defektų pašalinimą, susitikimas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.